today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βουτιά καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Βουτιά σε χαμηλό τριών εβδομάδων κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς η έξαρση των κρουσμάτων της COVID-19 και οι ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων έπληξαν το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε βουτιά 1% στις 10:15 ώρα Ελλάδας.

Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν κατά 2,5% καθώς η προοπτική ενός περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων έπληξε την ελκυστικότητα του υψηλής ανάπτυξης κλάδου.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδιών σημείωσαν πτώση 0,9% αφού οι ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγία κατά των ταξιδιών σε Γερμανία και Δανία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19. Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν πτώση 0,3% ακολουθώντας την υποχώρηση των τιμών του αργού εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ινδία θα αποδεσμεύσουν ποσότητες από τα αποθέματα πετρελαίου τους σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τις τιμές.

Συνολικά, η κλιμάκωση της νευρικότητας αναφορικά με το τέταρτο κύμα κρουσμάτων της COVID-19 που καθυστερεί την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη σε μια περίοδο κατά την οποία οι κεντρικές τράπεζες σχεδιάζουν την απόσυρση νομισματικής στήριξης μείωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ