today-is-a-good-day
17 C
Athens

Δημοσκόπηση Alco: Με 9,7 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία καθώς προηγείται με 9,7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “Οpen”.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

Παράλληλα, σαφές προβάδισμα διατηρεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς  προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%.

Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει, επίσης, το 36% στην ερώτηση αναφορικά με ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις το 19%.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης οι πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί ως προς την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ. Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ για την είσοδος στα σούπερ μάρκετ το ποσοστό φτάνει το 62%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ