today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Θ.Πλεύρης: Διορία μέχρι το τέλος της εβδομάδας στους ιδιώτες για να συνδράμουν το ΕΣΥ

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ αλλά το προσωπικό που απαιτείται εκεί. Κρίσιμη είναι η ενίσχυση στις εφημερίες, από τις ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ για το ζήτημα με τις νοσηλείες ασθενών covid στις ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως οι ιδιώτες θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα εάν θα καλύψουν θέσεις οικειοθελώς. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, «την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται επίταξη σε ειδικές κατηγορίες, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα». «Τα μέτρα επιτάξεων δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, ο κ. Πλεύρης διευκρίνησε ότι «όποια κενή κλίνη έχει ο ιδιωτικός τομέας και τη χρειάζεται το ΕΣΥ την παραλαμβάνει μέσω του ΕΚΑΒ που συνεχίζει να διαχειρίζεται το θέμα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία έχουμε βοήθεια με 400 κλίνες και στον συνολικό σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για απευθείας νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική για όποιον το επιθυμεί. Πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές στην Αττική και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε πλήρη κατάλογο κλινών που τυχόν θα χρειαστούμε στην Αθήνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ