today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε 3.862 εγκαταλελειμμένα οχήματα και δίκυκλα

Η Αθήνα απαλάσσεται, με εντατικούς ρυθμούς, από χιλιάδες οχήματα και δίκυκλα, τα οποία ήταν εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένα στους δρόμους των συνοικιών της και έτσι απελευθερώνονται χιλιάδες θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, μέσα σε μία διετία ο Δήμος Αθηναίων έχει απομακρύνει με δικά του μέσα 2.255 αυτοκίνητα και 1.607 δίκυκλα.

Όπως επισημαίνεται στην αανακοίνωση, τα συνεργεία του δήμου απομακρύνουν κατά μέσο όρο σε μηνιαία βάση περίπου 160 οχήματα και δίκυκλα. Στη συνέχεια προωθούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου ανακυκλώνεται το σύνολο των υλικών των οχημάτων σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 98%. Παράλληλα, οι ελεγκτές και οι καταγραφείς του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν αυτοψίες στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, καταγράφοντας τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα στην περιοχή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ