ΔΣΠ για το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα: Να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατά τη συνεδρίασή του στις 02/11/2021, με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Πέραμα στις 23/10/2021 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου από αστυνομικά όργανα:

– Εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την επαρκή ή μη εκπαίδευση των οργάνων της τάξης, ώστε να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και τον απαιτούμενο επαγγελματισμό οι πολίτες που φέρονται να τελούν αξιόποινες πράξεις.

– Ζητεί τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, σύμφωνα με τις επιταγές των νόμων που ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται για το σύνολο των ελλήνων πολιτών, χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, η οποία είναι ανεπίτρεπτη σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

– Καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη διεξαγωγή «τηλεδικών», πολύ δε περισσότερο τη συμμετοχή σε αυτές των δικηγόρων, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπό δικαστική διερεύνηση υποθέσεις.

– Εκφράζει την ανησυχία του για τα αυξανόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας (όπως η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Β. Αρχιμανδρίτη στα Εξάρχεια), υπενθυμίζοντας ότι τα αστυνομικά όργανα έχουν ως καθήκον την προστασία των πολιτών και των ατομικών τους δικαιωμάτων και οφείλουν να συμμορφώνονται και να τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους. Καλεί δε την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πατάξουν κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορές.