today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Το colpo grosso Μαρλαφέκα με τη Δίρφυς, η φιλόδοξη FlyWay και οι εξαγορές στις ΑΠΕ

Σε logistic center στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο μετατρέπει η αμερικάνικη HIG Capital τη Χαλυβουργία. Η αίτηση κατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο και οι εξελίξεις αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του 2022, καθώς έως τότε θα έχει συζητηθεί η αίτηση στο αρμόδιο δικαστήριο, ενώ αναμένεται να έχει βγει απόφαση. Η ανάπτυξη σύγχρονων εγκαταστάσεων logistics, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα των Αμερικάνων, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην εξαγορά των δανείων της Χαλυβουργίας. Μία ακόμη μεγάλη εταιρεία αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στα logistic centers το προσεχές διάστημα, με τον Mr.President να σας μεταφέρει την πληροφορία εν ευθέτω χρόνο. Πρόκειται για τεράστια
εταιρεία διεθνούς βεληνεκούς.

Για εξαγορές ψάχνεται η Επίλεκτος στον τομέα των ΑΠΕ. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην υφαντουργία, βλέπει ευκαιρίες στον κλάδο της πράσινης ενέργειας για αυτό και έχει θέσει ως στόχο της την αύξηση της διείσδυσής της στην εν λόγω αγορά. Εκτός από εξαγορές, στο πλάνο βρίσκονται αγορά συμμετοχών ή ακόμα και οι συγχωνεύσεις με στόχο πάντα την απόκτηση ενεργειακού χαρτοφυλακίου.

Σημαντικές επενδύσεις δρομολογεί η Brook Lane . Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο real estate, μαθαίνουμε πως ψάχνεται για νέα projects και να αγοράσει νέα ακίνητα τουριστικά και γραφεία. Ήδη έχει πλούσιο χαρτοφυλάκιο στη χώρα μας, όπως είναι το βιοκλιματικό κτήριο γραφείων στο πρώτων οικόπεδο Kodak στο Μαρούσι, η συμμετοχή στην επένδυση στο Ελληνικό μέσω της Lamda .

Το νέο στοίχημα του Νίκος Δρανδάκη της Taxi Beat ακούει στο όνομα Flyway. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία στον χώρο του real estate, η οποία κάνει δυνατή την συνιδιοκτησία εξοχικής κατοικίας. Στην ουσία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να αγοράσουν ένα μερίδιο της κατοικίας που θα επιλέξουν, το οποίο θα αξιοποιούν μαζί με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Ο κάθε μεριδιούχος, μετά τη μεταφορά του ακινήτου σε μία εταιρεία, παίρνει ένα ποσοστό ακινήτου, που μπορεί να το χρησιμοποιεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του έτους. Είτε για 30 ημέρες, είτε για 90 ημέρες, ανάλογα με το ποσοστό που έχει στο ακίνητο. Η νέα αυτή εταιρεία έχει κεφάλαιο 1,2 εκατ.ευρώ, ωστόσο αν και καινοτόμα ίσως να έχει τις δυσκολίες της να πιάσει στην ελληνική αγορά.

Στα χέρια της πατρινής Λουξ, των αδερφών Μαρλαφέκα, πέρασε τελικά το 42,34% της
Δίρφυς (εμφιαλωτής νερού στην Εύβοια), αντί €1,2 εκατ. Πρόκειται για το ποσοστό, που είχε βγει σε πλειστηριασμό στις 20 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum. Η πλευρά της Νίκας Συμμετοχών, που το κατείχε, επιχείρησε να το ανακτήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, η Λουξ έκανε το πρώτο βήμα, το οποίο επιδίωκε εδώ και πολλά χρόνια, σε μια αγορά, που έχει υψηλό ανταγωνισμό και δυνατούς παίκτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ