today-is-a-good-day
13 C
Athens

Πολωνία: Το πτώμα ενός νεαρού Σύρου ανέσυραν δύτες σε ένα ποτάμι στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνοί δύτες εντόπισαν σήμερα τη σορό ενός 19χρονου Σύρου σε ένα ποτάμι στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, επικαλούμενο την αστυνομία και τη συνοριοφυλακή.

Η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία καταγράφουν μια απότομη αύξηση εισροής μεταναστών από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορά τους από τη Λευκορωσία, σε μια μορφή υβριδικού πολέμου από το Μινσκ – όπως κατηγορούν η Βαρσοβία και οι Βρυξέλλες – με σκοπό την άσκηση πίεσης στην ΕΕ λόγω των κυρώσεων εις βάρος της Λευκορωσίας.

Συνοριοφύλακες αναζητούσαν από χθες τον 19χρονο, όταν συνέλαβαν έναν άλλο Σύρο, ο οποίος είπε ότι σπρώχθηκε στο ποτάμι από λευκορωσικές υπηρεσίες μαζί με έναν άλλο άνδρα, ανέφερε το PAP.

Δύτες βρήκαν το πτώμα σήμερα στον ποταμό Μπουγκ, ο οποίος αποτελεί μέρος των συνόρων μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας.

«Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε από τον άλλο νεαρό άνδρα με τον οποίο προσπάθησε να περάσει παράνομα τον ποταμό μια μέρα νωρίτερα. Βρήκαμε επίσης έγγραφα που έφερε μαζί του ο άνδρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός είναι ο 19χρονος Σύρος υπήκοος», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Λούμπλιν, Αντρέι Φιτζόλεκ στο πρακτορείο ειδήσεων.

Πρόσθεσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τον θάνατο.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν την εθνικιστική κυβέρνηση της Πολωνίας για τη μεταχείριση μεταναστών στα σύνορα, με κατηγορίες για πολλαπλές παράνομες επαναπροωθήσεις. Έξι άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί κοντά στα σύνορα μετά την αύξηση της εισροής μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ