today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Οι πλειστηριασμοί στη Μύκονο, η επανεμφάνιση της Carrefour και τα τραβήγματα μελών του ΟΛΠ με τη Δικαιοσύνη

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Όπως πληροφορείται η στήλη οι πιστωτές των Ναυπηγείων έχουν ήδη συμφωνήσει για κούρεμα στις οφειλές έως 50%, με τη συμφωνία να κατατίθεται έως τέλος του έτους. Η εταιρεία που έχει αναλάβει συμβουλευτικά την εξυγίανση, η Ernst & Young, έδωσε το πράσινο φως στις υπηρεσίες των Ναυπηγείων να προχωρήσουν στην κατάθεση των εγγράφων για να διαμορφωθεί ο φάκελος που θα πάρει το δρόμο προς το αρμόδιο δικαστήριο.

Ξεκινά δυναμικά ο πράσινος μετασχηματισμός των ΕΛΠΕ. Ειδικότερα η θυγατρική ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ενέταξε τρεις νέες βεβαιώσεις παραγωγού για ισάριθμα φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 73 MW στο portfolio της. Πρόκειται για τα έργα στο Μεσιακό-Φουρνιά, Δένδρα –Χωριό και Παλιάμελα στα Φάρσαλα. Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε όσα έργα ήδη έχει η εταιρεία, που κινείται με στόχο τα 2 GWέως το 2030. Ο Όμιλος θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την επίτευξη της πράσινης μετάβασης της χώρας και της απολγνιτοποίησης που θα πραγματοποιηθεί με ορίζοντα το αργότερο το 2030.

Στο real estate το γυρίζει ο Τέλης Μυστακίδης. Μαζεύει ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, από ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς. Στο στόχαστρο του μεγάλου επιχειρηματία έχουν μπει ακίνητα στους αστικούς ιστρούς, νεοκλασικά και γραφεία επιχειρήσεων. Τελευταία του απόκτηση είναι νεοκλασικό στην πλατεία Ρούσβελτ στη Θεσσαλονίκη σε πλειστηριασμό που εκκίνησε η Alpha Bank.

Παραμένοντας στο real estate περίπου 128 στρέμματα βγαίνουν στο σφυρί. Ο λόγος για ακίνητα που ανήκουν στην Έκτακτον 1 , Έκτακτον 2 και Έκτακτον 3. Κάτι σαν σειρά στο Netflix. Tα ακίνητα των αδερφών Περρωτή αφορούν σε εκτάσεις στη Μύκονο, και οι πλειστηριασμοί ξεκινούν στις αρχές του 2022.

Οι Ιταλοί της Italgas ολοκληρώνουν και τυπικά την απόκτηση της ΔΕΠΑ Υποδομών. Στελέχη πάντως της εταιρείας όπως μαθαίνει η στήλη, μπαινοβγαίνουν σε αρχές και υπουργεία προκειμένου να ζητήσουν κάποιες διευκολύνσεις, όπως η παράταση σε κάποια δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν. Το πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται το αναπτυξιακό τους πλάνο.

Θα δούμε την Επίλεκτος Ενεργειακή στο χρηματιστήριο; Και όμως παίζει, καθώς η διοίκηση της Επίλεκτος (Κλωστοϋφαντουργία) έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα. Όχι για άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνους. Βλέπετε, οι δουλειές με την ενέργεια πάνε αρκετά καλά, οπότε, γιατί όχι;

Eπανεμφάνιση της Carrefour στην Ελλάδα, έμμεσα; Θα δείξει. Πάντως η νέα εταιρεία με το όνομα Retail & More έρχεται στην Ελλάδα με νέα εταιρεία και βασική της δραστηριότητα είναι το χονδρικό εμπόριο αγαθών ευρείας κατανάλωσης. Βέβαια περιλαμβάνονται σε αυτό και τρόφιμα, ενώ θα διανέμονται και προϊόντα της Carrefour. Υπενθυμίζεται πως ο γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός τα έχει βρει σκούρα, οι πωλήσεις του υποχωρούν, ενώ «έσκασε» μαζί με τον όμιλο Μαρινόπουλου. Και είναι γνωστό, στο ίδιο μέρος, με το ίδιο όνομα, δεν
επιστρέφεις. Με διαφορετικό όμως;

Μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ περνούν την πόρτα δικαστηρίων. Δεν είναι καμία τρομερή και μη γνωστή υπόθεση, αλλά επιδίδονται οι κλήσεις μετά από αρκετά χρόνια. Πρόκειται για τη σύμβαση με την Antipollution, παρατάσεις, επί παρατάσεων, καθώς η αρχική σύμβαση ήταν 5 ετής και έφτασε να μετρά πάνω από 12 χρόνια. Η ζημιά δεν είναι μεγάλη, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, δεν ξεπερνά τις 120 χιλ.ευρώ. Οι παρατάσεις αυτές κρίθηκαν παράνομες.

Η νέα Ναυτεμπορική είναι γεγονός. Οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι, καθώς τα πακέτα είναι ελκυστικά, αν και υπήρχαν ζητήματα γιατί ζητούσαν αποκλειστικότητες. Το θέμα βέβαια, λύθηκε. Το επόμενο βήμα του Γιώργου Μελισσανίδη είναι web tv. Μια διαδικτυακή δηλαδή τηλεόραση που θα έχει ως στόχο την οπτική απεικόνιση των θεμάτων που προβάλλονται στην ιστοσελίδα και στην εφημερίδα. Εκτός από αυτό όμως, σχεδιάζεται η ενίσχυση της ιστοσελίδας(που στις μετρήσεις πάει σφαίρα) και στην επιστροφή της ιστορικής εφημερίδας στα …συνέδρια. Έτσι λοιπόν το δίδυμο που θα παίξει στα συνέδρια είναι Καθημερινή Vs Μελισσανίδη. Το τι θα γίνει άγνωστο, πάντως αλληλομετεγγράφονται στελέχη αυτής της ειδικότητας, δηλαδή στελέχη με εξειδίκευση τα συνέδρια.

Λίγο το υψηλό τίμημα. Λίγο η επένδυση που απαιτείται που είναι μεγάλη. Και κυρίως, οι δικαστικές περιπέτειες που ξεκινά ο Δήμος Χαιδαρίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διάφορες σκέψεις στροβιλίζονται στο μυαλό του εφοπλιστή Προκοπίου. Ο δήμος διεκδικεί εκτάσεις και προσέφυγε στο ΣΤΕ καθυστερώντας τις διαδικασίες της επένδυσης. Κυβερνητικό στέλεχος, έλεγε στη στήλη, πως το μήνυμα έχει φτάσει εκεί που πρέπει. Άγνωστο τι θα γίνει πάντως.

Την ομάδα του φτιάχνει ο Βαρδινογιάννης. Τελευταία μεταγραφή έρχεται από την Goldman Sachs, ενώ στη Motor Oil φτιάχνουν την ομάδα της επόμενης δεκαετίας. Από όλα έχει ο μπαξές. Από έμπειρα στελέχη, φέρελπι στελέχη, μικρά ηλικιακά, όχι πάνω από 55 πάντως σε όλες τις περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ