Ο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική ένταση και η διαχείριση της κακοκαιρίας

EUROKINISSI

Η κακοκαιρία «Μπάλος», που δοκίμασε τις αντοχές της κρατικής μηχανής, ματαίωσε για την ερχόμενη Δευτέρα την προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση, στη Βουλή αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα πολιτικά …μποφόρ όμως, συνεχίζουν να «σαρώνουν» το πολιτικό σκηνικό, που θυμίζει ολίγον από προεκλογική περίοδο με σύσταση εξεταστικών επιτροπών και  ανταλλαγή διασταυρούμενων πυρών. Τα τελευταία 24ωρα η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι» και η πρώτη …οσμή ήλθε τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την Ελληνογαλλική συμφωνία στη Βουλή, σπάζοντας το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας.

Του Κώστα Πασίση

Η συνέχεια ήταν εξίσου …εντυπωσιακή με το αίτημα Σύριζα για εξεταστική αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, που δεν είναι ευνοϊκές για την Κουμουνδούρου.

Ο Πρωθυπουργός παρότι πιστεύει ότι η Βουλή δεν πρέπει να μετατραπεί σε βιομηχανία εξεταστικών και δεν έχει …πολεμοχαρείς διαθέσεις έναντι του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει πεισθεί ότι με το ΣΥΡΙΖΑ …προκοπή δε γίνεται.

Έτσι, στην Βουλή, την ερχόμενη Δευτέρα αν προκληθεί θα απαντήσει εξίσου σκληρά. Και δε θα αφήσει να πέσει τίποτε κάτω…

Αυτή  τη στρατηγική θα ακολουθήσει απ εδώ και στο εξής στην αντιπαράθεση του με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ήταν ο πρώτος που επέλεξε την «τυφλή» σύγκρουση και το «όχι σε όλα».

Στο Μάξιμου είναι αποφασισμένοι να θυμίσουν τις παλαιές αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε φορά που η Κουμουνδούρου θα ξεπερνά τα όρια, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για την Εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να ριχθεί άπλετο φως για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, αλλά από το 2015, περιλαμβάνοντας και τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κόκκινο πανί  ο Άδωνις Γεωργιάδης για το ΣΥΡΙΖΑ

Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες μπήκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα, καταγγέλλει τον Άδωνι Γεωργιάδη πως έδωσε χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων από το υπουργείο Ανάπτυξης με απευθείας ανάθεση στη δημοσκοπική εταιρεία Interview.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι όλα αυτά είναι ψέματα και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία  επιλέχθηκε επειδή προσέφερε την χαμηλότερη τιμή και είναι μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Ενώ για την  πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να διερευνηθούν οι περιπτώσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Vox Pop και της Bridging Europe. Και πρόσθεσε ότι «θα μπει κόσμος στη φυλακή».

Μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση, μιας και είχε να ακουστεί από την περίοδο που κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό η σκευωρία της Novartis.

Για το θέμα της εξεταστικής τοποθετήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ανέφερε ότι «έαν κατέβουμε σήμερα στην Ομόνοια και ρωτήσουμε έναν άνθρωπο ότι κοιμάται και ξυπνάει και το πρόβλημα του είναι οι δημοσκοπήσεις να μου τρυπήσετε τη μύτη»

«Ελάτε να κάνετε εξεταστική για χίλια πράγματα, αλλά σοβαρά τώρα για το θέμα των δημοσκοπήσεων που αφορά δημοσιογράφους και πολιτικούς;», διερωτήθηκε…

Η επιθετική ρητορική και οι κινήσεις  της Αντιπολίτευσης, αλλά και οι εξίσου δυναμικές απαντήσεις από πλευράς Μαξίμου δείχνουν ότι τα δυο μεγάλα κόμματα «εγκαινιάζουν» έναν νέο πολιτικό κύκλο σφοδρής σύγκρουσης, που κανείς δε γνωρίζει που θα καταλήξει…