today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ολλανδία: Δικαστήριο απέρριψε αίτημα να καταργηθούν οι κανονισμοί για το πιστοποιητικό κορωνοϊού

Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα αίτημα να αποσυρθεί το “πιστοποιητικό κορωνοϊού”(‘corona pass’) για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία, θέατρα και άλλους δημόσιους χώρους στην Ολλανδία.

Το δικαστήριο της Χάγης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να ζητήσει απόδειξη εμβολιασμού κατά της COVID-19 ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς τα περισσότερα υπόλοιπα μέτρα κοινωνικής απόστασης ήρθησαν τον περασμένο μήνα.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση το κατέστησε πειστικά ξεκάθαρο πως οι ανεμβολίαστοι έχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό και να μολύνουν άλλους.

Απέρριψε τον ισχυρισμό των αντιτιθέμενων ότι οι κανόνες αποτελούν διακριτική μεταχείριση εναντίον εκείνων που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

“Μέχρι τώρα δεν είναι σαφές ότι υπάρχει διαφορά στη μεταχείριση για την οποία δεν υπάρχει αντικειμενικός, εύλογος λόγος”, ανέφερε το δικαστήριο.

Η κυβέρνηση εισήγαγε το πιστοποιητικό κορωνοϊού στο τέλος του περασμένου μήνα, παρά την ισχυρή εναντίωση του Κοινοβουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε πως χρειαζόταν προκειμένου να αποτραπεί ένα νέο κύμα μολύνσεων. Οι χώροι εργασίας δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο.

Οι νέες μολύνσεις από κορωνοϊό στην Ολλανδία αυξήθηκαν 2% την εβδομάδα μέχρι και χθες Τρίτη, σε 72 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο αριθμός των νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία παρέμεινε σταθερός στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ