Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια καλεί η ΟΛΜΕ για την αγωγή Κεραμέως

ΑΠΕ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η ΟΛΜΕ τους εκπαιδευτικούς, σήμερα Πέμπτη, στις 13:30 στο Πρωτοδικείο Αθηνών που εκδικάζεται η αγωγή του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επίσης, καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ της επαρχίας σε έκτακτες συγκεντρώσεις σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ίδια ώρα, κάνοντας λόγο για «αυταρχισμό και τρομοκρατία του υπουργείου».

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή που στοχεύει «στη μη εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Η αγωγή θα εκδικαστεί, σήμερα, λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης, καθότι έως σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται βάσει του νέου νόμου να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση της προηγούμενης χρονιάς.

Η απεργία-αποχή αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 με ποσοστό 92,3% σε όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως προβλέπονται από τους νόμους 4692/20 και 4823/21.

Σημειώνεται, ότι, μεταξύ άλλων, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών αντιτίθενται στις ποινές, που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας, για όσους δεν συμμορφωθούν με το μέτρο της αξιολόγησης, όπως περικοπές μισθών, καθαίρεση διευθυντών σχολείων, απαγόρευση υποβολής υποψηφιότητας για στελέχη εκπαίδευσης, μισθολογική καθήλωση και άλλα. Επίσης, μιλούν για «αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές προτάσεις της κυβέρνησης».