today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Η ΑΜΚ της Attica Bank, η αναβάθμιση της Τρ. Πειραιώς, και το Giga project του Βοτανικού

H στήλη μεταφέρει νέα για την Attica Bank. Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν πως τον Οκτώβριο αναμένεται η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο τα warrants στο πλαίσιο ενεργοποίησης του νόμου περί αναβαλλόμενης φορολογίας. Στη συνέχεια θα παραμείνουν τα warrants στο χρηματιστήριο για 15 ημέρες και μετά θα μετατραπούν σε κοινές ονομαστικές μετοχές. Τότε θα μάθουμε τι ποσοστό θα περάσει στο ΤΧΣ και μετά ξεκινά η διαδικασία της ΑΜΚ που θα κυμαίνεται έως 240 εκατ.ευρώ. Το project είναι «πρόκληση» , αλλά μάλλον θα υπάρξει επιτυχία. Χωρίς πάντως να αποφεύγεται το ΤΧΣ…

Παραμένοντας στον τραπεζικό κλάδο, ο Χρήστος Μεγάλου της Πειραιώς είναι αποφασισμένος να εξυγιάνει τον ισολογισμό της τράπεζας και να επιτύχει σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Έτσι λοιπόν, μετά την αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες από την Moody’s έρχεται το deal με την Bain Capital. Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε συμφωνία για το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης, αξίας 535 εκατ.ευρώ. Πρόκειται για 5.000 συμβάσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την αξία των εξασφαλίσεων στα 240 εκατ. ευρώ. Μετά έρχεται το νέο project Sunrise2 , όπου αφορά δάνεια 2 δις. ευρώ. Όλα δείχνουν πως η τράπεζα θα βρεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά σύντομα.

Αλλάζει στρατηγική η CVC Capital σύμφωνα με όσα ακούγονται στην πιάτσα. Έτσι λοιπόν ενώ μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περίπου 1,5 δις. ευρώ σε τρόφιμα και υγεία, φαίνεται πως ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη κίνηση. Η στροφή αφορά στην ενέργεια και την τεχνολογία, τα δίκτυα νέας γενιάς και την ηλεκτρική ενέργεια. Η ήττα στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ, έφερε ένα μούδιασμα καθώς στην εταιρεία ήταν σίγουροι πως θα κερδίσουν το διαγωνισμό, ενώ κλείνοντας ο πρώτος κύκλος πέντε ετών στην Ελλάδα, τα υπόλοιπα πέντε χρόνια φέρνουν επενδύσεις στην ενέργεια.

Συνάντηση ηγεσίας υπουργείου Ανάπτυξης με την Onex για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε. Πηγές με γνώση των όσων ειπώθηκαν , αναφέρουν πως βγήκε λευκός καπνός. Δηλαδή το δημόσιο θα στηρίξει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα υπάρξει κούρεμα οφειλών, ενώ αναλύθηκε ο επενδυτικός σχεδιασμός της εταιρείας άνω των 100 εκατ.ευρώ. Όλες οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα, εκτός απροόπτου, όπου θα κατατεθούν και οι προτάσεις αναδιάρθρωσης στο αρμόδιο δικαστήριο. Σε άλλα νέα, υπάρχει δεύτερος επενδυτής; Επισήμως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, χωρίς όμως και να διαψεύδονται…

Προχωρά το project στον Βοτανικό με την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες. Στην έκταση 50 στρεμμάτων στην οδό Χαρτεργατών θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο project αστικής ανάπλασης στην Αθήνα, όπου θα αναπτυχθεί από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο realestate. Έως το 2024 ίσως το έργο ολοκληρωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ