today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ, οι κερδισμένοι στα μέταλλα και το ενδιαφέρον για την Attica Συμμετοχών

Επιστρέφει στην κανονικότητα ο ΟΠΑΠ, καθώς τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν πολύ καλά. Η εισηγμένη αναβάθμισε το δίκτυό της με εντατικούς ρυθμούς, καθώς αναπτύχθηκαν 140 νέα και αναβαθμισμένα καταστήματα. Σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου, όπως δήλωσε ο Jan Karas κατά την ενημέρωση των αναλυτών, η ενίσχυση των μεριδίων αγοράς της εταιρείας στο διαδίκτυο, η αναβάθμιση των καταστημάτων , η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και οι ψηφιακές δυνατότητες που δίνονται αποτελούν τον σχεδιασμό της εταιρείας, ο οποίος αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρή ανάπτυξη. Όσον αφορά στη Stoiximan, o Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Δασκάλακης και ο Chief Financial Officer Παύλος Κανελλόπουλος παρουσίασαν τα αποτελέσματα και τις στρατηγικές προτεραιότητες
της εταιρείας, και τόνισαν ότι εστιάζει στη διατήρηση της ηγετικής θέσης της στην online αγορά, την ανάπτυξη της πελατειακής βάσης της και την περαιτέρω αξιοποίηση των τεχνολογικών πλατφορμών της.

Μυτιληναίος , ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ και μικρότερες εταιρείες παραγωγής μετάλλων είναι στους μεγάλους κερδισμένους του ράλι των μετάλλων διεθνώς. Ειδικότερα αυτές οι δύο εταιρείες έχουν επενδύσει και στις σπάνιες γαίες, ενώ αναλαμβάνουν συνέχεια νέα έργα. Η Μυτιληναίος ευνοείται από την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την άνοδο της τιμής του αλουμινίου, ενώ οι πράσινες πολιτικές που έχει υιοθετήσει οδηγούν σε βελτίωση των στοιχείων που διαχειρίζεται. Η ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ από την πλευρά της αναμένεται να καταγράψει ισχυρή κερδοφορία στο εξάμηνο, ευνοημένη από την αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, την αύξηση της τιμής του χαλκού και του χάλυβα και βεβαίως των επενδύσεων που έχει κάνει, οι οποίες…αποδίδουν.

Η στήλη φέρνει , για άλλη μια φορά , μια επένδυση στο πιάτο των αναγνωστών. Η βιοφαρμακευτική εταιρεία ERC του Απόστολου Σταθόπουλου εξετάζει να επενδύσει στη χώρα μας. Έτσι μάθαμε και έτσι σας λέμε. Πάντως, η εταιρεία με έδρα στο Βέλγιο έχει θυγατρικές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ ιδρύθηκε το 2008. Θα ανακοινωθεί και επίσημα; Ο χρόνος θα δείξει…

Η Attica Συμμετοχών αποτελεί μια…νύφη. Κάθε τρεις και λίγο, εδώ και χρόνια, ακούγεται για ενδιαφέρον εταιρειών να την αποκτήσουν. Από την BC Partners, πριν δεκαπέντε χρόνια, έως την Fortress και η CVC. Κάτι, πάντως κινείται πάλι στην αγορά, ως φήμη πως υπάρχει νέο ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας. Η είδηση μεταφέρεται με επιφύλαξη, αλλά ακούγεται έντονα.

Νέα ξενοδοχεία αναμένεται να αποκτήσει ο Ανδρέας Μάνεσσης, του Manessis Travel, όπως λέει αναγνώστης της στήλης. Ο επιχειρηματίας έχει γλυκαθεί από την είσοδό του το 2017 στον κλάδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με τον κορονοϊό, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου του. Οι επιχειρηματίες τους οποίους αφορά η πληροφορία, έχουν ήδη ειδοποιηθεί και συζητούν. Το αν θα καταλήξει σε συμφωνία εξαγοράς δεν το γνωρίζει η στήλη, αλλά ξέρει πως υπάρχει συζητήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ