today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Διπλωματικές πηγές: Συλλυπητήρια επιστολή Ρώσου ΥΠΕΞ προς Δένδια για την απώλεια του Μ.Θεοδωράκη

Εκ μέρους της ρωσικής ηγεσίας και συμμετέχοντας στο πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Ρώσος υπουργός Eξωτερικών, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον ομόλογό του, Νίκο Δένδια, όπου σημειώνει ότι η μνήμη για τον μεγάλο συνθέτη θα μείνει για πάντα στις καρδιές των Ρώσων πολιτών.

«Με βαθιά θλίψη έμαθα για την απώλεια του παγκοσμίως γνωστού Έλληνα μουσικοσυνθέτη, εξέχοντα κοινωνικού και πολιτικού παράγοντα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συνέβαλε ανεκτίμητα στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και δόξασε την ελληνική μουσική σε όλον τον κόσμο», αναφέρει ο Σεργκέι Λαβρόφ και συμπληρώνει ότι «στη Ρωσία γνωρίζουν τον Μ. Θεοδωράκη ως μεγάλο φίλο της χώρας μας, υπερασπιστή των ιδεωδών της ελευθερίας και της ειρήνης, στα οποία αυτός έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του».

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «ο με αυταπάρνηση αγώνας του μέσα από τις γραμμές της ελληνικής Αντίστασης κατά των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού, θα αποτελέσει παράδειγμα για την τωρινή και τις επόμενες γενιές».

«Εκτιμούμε πολύ τη συνεισφορά του Μ. Θεοδωράκη στην ενίσχυση των ελληνορωσικών πολιτιστικών σχέσεων, της φιλίας μεταξύ των λαών μας», αναφέρει ο κ. Λαβρόφ στο τηλεγράφημά του, που επιδόθηκε αργά χθες στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και καταλήγει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών: «Η μνήμη για αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο, με τη δύσκολη μοίρα, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Δεχθείτε, αξιότιμε κ. υπουργέ τα πιο βαθιά συλλυπητήρια. Παρακαλώ να διαβιβάσετε ειλικρινές μήνυμα συμπόνιας και υποστήριξης στους συγγενείς και τους οικείους τού Μίκη Θεοδωράκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ