today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής μετά την απολογία

Ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής μετά την απολογία του για ομαδικό βιασμό σε βάρος 17χρονης.

Ο κατηγορούμενος έδωσε στην ανακρίτρια επί δυόμισι ώρες τη δική του εκδοχή για όσα κατήγγειλε σε βάρος του η 17χρονη και απάντησε στη συνέχεια στις ερωτήσεις της Εισαγγελέα.

Ανακρίτρια και Εισαγγελική λειτουργός έκριναν πως ο 27χρονος αμυντικός πρέπει να μην κρατηθεί, αλλά να παραμείνει ελεύθερος με την επιβολή εγγυοδοσίας.

Νωρίτερα, στη δικαστική λειτουργό κατέθεσε η καταγγέλλουσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατάθεση έδωσε και η μητέρα της.

Αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 40χρονος φίλος και συγκατηγορούμενος του ποδοσφαιριστή.

Ποια στοιχεία τον «άφησαν» εκτός φυλακής

«Δεν προκύπτει από πουθενά ο βιασμός» ανέφερε σε δηλώσεις της η, εκ των συνηγόρων του ποδοσφαιριστή, Μαριζάννα Κίκιρη μετά την απόφαση της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος μόνο με χρηματική εγγύηση ο εντολέας της.

Η συνήγορος τόνισε σε δηλώσεις της πως όσα ισχυρίζεται η 17χρονη, περί ομαδικού βιασμού που υπέστη την περασμένη Παρασκευή, πρώτα από τον συγκατηγορούμενο του ποδοσφαιριστή και εν συνεχεία από τον ίδιο, δεν προκύπτουν ούτε από την ιατροδικαστική εξέταση, που δεν εντόπισε ίχνη βίας, αλλά ούτε και από τις αντιφατικές καταθέσεις που έδωσαν η καταγγέλλουσα και η φίλη της που ήταν μαζί της στο σπίτι του αμυντικού.

«Θεωρώ πως απεδείχθη η αθωότητα του εντολέα μου. Η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας τα λέει όλα» τόνισε η κ. Κίκιρη η οποία συμπλήρωσε: «Υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο καταθέσεων και αυτό προσμετρήθηκε στη σημερινή απόφαση. Δεν προκύπτει από πουθενά ο βιασμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλην των διαφορετικών εκδοχών που έδωσαν τα δύο κορίτσια για όσα έγιναν στο σπίτι του αμυντικού, κρίσιμο θέμα που εν πολλοίς επηρέασε την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν πως η 17χρονη παρέμεινε στο επίμαχο σπίτι μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ο αθλητής είχε αποχωρήσει από νωρίς το πρωί για να πάει για προπόνηση.

Επίσης οι δικαστικές αρχές φαίνεται να εντόπισαν κενά στην κατάθεση που έδωσε η καταγγέλλουσα.

Η πλευρά του Πορτογάλου φέρεται να προσκόμισε στην Ανάκριση μήνυμα που έλαβε μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή πριν συλληφθεί και ενώ είχε υποβληθεί η μήνυση της 17χρονης. Στο εν λόγω μήνυμα το άγνωστο προφίλ- αποστολέας του ζητούσε 15 χιλιάδες ευρώ αναφέροντας συγκεκριμένα: «Καλή τύχη στη φυλακή. Ή δώσε μου 15.000 ευρώ και δε θα πω τίποτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ