today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Η Mazda και η Bose συνεχίζουν τη συνεργασία τους με το Mazda ΜX-30

Το 1991 ξεκίνησε μια τεχνολογική συνεργασία που έμελλε να διαρκέσει τρεις δεκαετίες, δηλ. μέχρι σήμερα, και αφορά πολλά μοντέλα αυτοκινήτων. Η Mazda και η Bose ξεκίνησαν να συνεργάζονται με βάση την τρίτη γενιά του Mazda RX-7 πριν από τριάντα χρόνια πάνω σε καινοτόμες ηχητικές λύσεις υψηλής ποιότητας που συμβάλλουν στην εξασφάλιση κορυφαίας οδηγικής εμπειρίας. Ο συνδυασμός της δύναμης του ήχου και της χαράς της οδήγησης, προσφέρει μια εξαιρετική και συναρπαστική εμπειρία στον οδηγό και δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την κάθε ακουστική λεπτομέρεια.

Στην πρώτη συνεργασία, στο Mazda RX 7 FD οι μηχανικοί απαίτησαν να υπάρχει πανίσχυρο μπάσο και εκπληκτικός ήχος. Όπως και έγινε και το ηχοσύστημα εκείνης της εποχής ήταν κάτι για το οποίο μιλούσαν όλοι με θέρμη. Στο Mazda MX-5 η αναπαραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ήχου για cabrio μοντέλα με κατεβασμένη την οροφή αποτέλεσε μια πρόκληση για τους κατασκευαστές και τους σχεδιαστές ήχου σε όλο τον κόσμο. Ένας ισοσταθμιστικός διακόπτης προσαρμόζει αυτόματα τις παραμέτρους του ήχου όταν το αυτοκίνητο είναι ανοιχτό και τα ενσωματωμένα στα προσκέφαλα των καθισμάτων, ηχεία Ultra Nearfield προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία ακρόασης, ακόμη και όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Στο Mazda MX-30 που αποτελεί την τελευταία γενιά αυτοκινήτων Mazda ενσωμάτωσε μια ακόμη σημαντική ανακάλυψη της 30ετούς συνεργασίας. Τα woofer μεταφέρθηκαν από τα πάνελ των θυρών στο πλευρικό τμήμα του θόλου των ποδιών πάνω από το δάπεδο. Αυτή η νέα τοποθέτηση δεν απελευθερώνει μόνον χώρο για μεγαλύτερες θήκες στις πόρτες, αλλά συμβάλλει επίσης σε μια καλύτερη εμπειρία ήχου, καθώς τα κύματα του μπάσου αντανακλώνται ταυτόχρονα από το πάτωμα, πλευρικό τοίχωμα και το κάτω μέρος του ταμπλό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ