today-is-a-good-day
13 C
Athens

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Έτσι θέτει την Πράσινη Οικονομία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της

Με το πέρασμα κάθε χρόνου γίνεται όλο και πιο εμφανές πως η άμεση προστασία και ανάπλαση του περιβάλλοντος είναι μονόδρομος. Ύπο την απειλή της καταστροφής, πολλές εταιρείες εντάσσουν, τώρα, την έννοια της βιωσιμότητας στην στρατηγική τους. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι οποίες, βλέποντας μπροστά και αναλαμβάνοντας από πολύ νωρίς την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία, έχουν ήδη δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και είναι πλέον πολύ κοντά στην εκμηδένιση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Μία από αυτές είναι η ελληνική ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ που ως πρωτοπόρα βιομηχανία, με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών επενδύει εδώ και χρόνια στην Πράσινη Οικονομία και εξελίσσεται πάντα με γνώμονα την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Μάλιστα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN συσκευασιών από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET). Η πρωτοβουλία της εταιρείας να κάνει την αρχή και να μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Οι πρώτοι κωδικοί της σειράς GO GREEN είναι το ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml, ενώ αυτή την πράσινη κατεύθυνση, χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού υψηλής ποιότητας, ακολουθεί και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί την αρχή της δέσμευσης της εταιρείας για τη συνεχή μείωση του πλαστικού στο σύνολο των προϊόντων του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, και διαδοχικά θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

Ακόμα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN όμως δεν είναι η πρώτη και μόνη πράσινη επένδυση της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρία, εδώ και χρόνια διοργανώνει δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού όσον αφορά την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη από το 2003 η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ από το 2013 αποτελεί μέλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος “Ανταποδοτική Ανακύκλωση”, τοποθετώντας Περίπτερα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε διάφορους Δήμους με στόχο να εκπαιδεύσει το ευρύ κοινό για τη σωστή ανακύκλωση διαφόρων υλικών.

Επιπλέον, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έχει συνάψει σύμβαση με την Deutsche Pfandsystem GmbH για την ανακύκλωση των συσκευασιών της στη Γερμανία, ενώ είναι από τους βασικούς υποστηρικτές του 1ου και 2ου Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αθήνα και Ιωάννινα. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η υλοποίηση πανελλήνιων εκπαιδευτικών διαγωνισμών ανακύκλωσης για μαθητές, με τη συμμετοχή της στο Eco Fest 2021 και πολλά άλλα.

Ένα, δε, από τα σημαντικά έργα της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ήταν η συμβολή της στη δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αθήνα και Ιωάννινα, στο οποίο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές, για την ανακύκλωση, τη σωστή διαλογή των απορριμμάτων πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και χαρτιού καθώς και την επανάχρηση τους. Τη φιλοσοφία ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN δηλαδή.

Και αυτός είναι ο στόχος, η φιλοσοφία ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN να αφυπνίσει τη συνείδησή όλων και μέσα από την καθημερινότητα, να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στη φροντίδα του περιβάλλοντος, μέχρι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα να γίνει ουδέτερο. Γιατί επιλέγοντας μία φιάλη ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, επιλέγουμε μία συσκευασία που έχει πολλούς κύκλους ζωής, επειδή περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι 100% ανακυκλώσιμη και έτσι διατηρούμε χαμηλό το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα!

Μέσα από προϊόντα και δράσεις που προωθούν την Πράσινη Οικονομία και παρασύρουν όλο και περισσότερους στον αγώνα για ένα βιώσιμο κόσμο, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ κάνει τη διαφορά και αποδεικνύει έμπρακτα πως το καλό το έχει μέσα της και ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας βιώσιμο πλανήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ