Ιταλία: Επιστρέφουν οι ελεγκτές στα μέσα μεταφοράς για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

ΑΠΕ

Οι ελεγκτές πρόκειται να επιστρέψουν στα ιταλικά μέσα αστικών συγκοινωνιών, ως μόνιμη παρουσία, για να εγγυηθούν την αποτελεσματική τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές της επιτροπής ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση, προβλέπουν την επιστροφή του ελεγκτή σε μετρό και λεωφορεία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Ενρίκο Τζοβανίνι μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Rai. «Πρόκειται για μια υπόθεση βασικής σημασίας», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Η εφαρμογή του μέτρου θα ανατεθεί στις διάφορες περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο ελεγκτής, πέρα από τα εισιτήρια, θα πρέπει να εξακριβώνει ότι οι επιβάτες φορούν με σωστό τρόπο την προστατευτική μάσκα, ότι τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και ότι η πληρότητα των λεωφορείων και των συρμών του μετρό στις ιταλικές πόλεις δεν ξεπερνά το 80%.

Μέσα στο Σεπτέμβριο, τέλος, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να αποφασίσει αν οι οδηγοί των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού.