today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ηράκλειο: Καλλιέργειες και δασική έκταση κατακαίει η φωτιά στον Άγιο Θωμά

Καλλιέργειες και δασική έκταση κατακαίει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στον Άγιο Θωμά Ηρακλείου, με ισχυρές επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες παρά τον αέρα που επικρατεί, για να μην φτάσουν σε σπίτια που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση και να μην περάσει προς την Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης της Π.Υ., η φωτιά αρχικά ήταν πολυμέτωπη, όμως αυτή την ώρα οι κύριες προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε ένα μέτωπο.

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών αναφέρουν ότι είναι μια δύσκολη μέρα για τον Άγιο Θωμά: «… και την περιοχή μας, καίγονται οι πλαγιές στην περιοχή και καπνοί πνίγουν τα χωριά μας. Από Πρεβελιανά και Μεγάλη Βρύση που βρίσκονται στο πλάι του Αγίου Θωμά, εθελοντές από τα χωριά μας πάνε και έρχονται με βυτία νερού. Εμείς με τη σειρά μας οδηγήσαμε τα οχήματα της Πυροσβεστικής στους πυροσβεστικούς κρουνούς της Μεγάλης Βρύσης και των Πρεβελιανών».

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης είναι κατηγορίας κινδύνου: 4 (πολύ υψηλός). Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας καλούνται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ