today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σε κινητοποίηση όλος ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Επίβλεψη στα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και συζήτηση για τα επόμενα βήματα και τις δυνατότητες συμβολής του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και πέραν των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη συνόδευσαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, Οικονομικών Ν. Πέππας, Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθ. Κατσιγιάννης και Γ. Βλάχος. Σε συνεργασία με τους δημάρχους Αχαρνών Σ. Βρεττό και Ωρωπού Γ. Γιασημάκη, εξετάστηκαν περαιτέρω τρόπους συνδρομής της Πολιτικής Προστασίας, όπως διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε συγκριμένα σημεία.

Ο περιφερειάρχης στη Μαλακάσα συντόνισε τις ενέργειες διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης από μηχανήματα της Περιφέρειας, ενώ στην Πάρνηθα με το δήμαρχο Αχαρνών και το Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στους Άνω Θρακομακεδόνες, συζήτησαν για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης βεβαίωσε για τη συμβολή του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των δημάρχων και των συμπολιτών μας. Ευχαρίστησε θερμά όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, των δήμων και τους εθελοντές «που συνεχίζουν, παρά την κόπωση, να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Ελπίζουμε σύντομα να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα. Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και επιφυλακή για την προστασία, όχι μόνο των δασών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου», προσέθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το σημείο που έχει ενεργοποιηθεί από την Περιφέρεια για την τροφοδοσία και συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους και τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην πυρόσβεση, στη Γέφυρα Αφιδνών. Όπως ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ που συντονίζουν τη δράση, η ανταπόκριση πολιτών και φορέων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ