today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας

«Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, τα όσα διαδραματίζονται στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω της φωτιάς.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς ‘ανεβαίνει’ προς τις κοινότητες».

Επίσης, ο Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».

Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για να εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας»

Νωρίτερο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ