today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση των φυσικών φαινομένων

«Οσμή» πολιτικής ρεβάνς έχουν οι  ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για μια σειρά θεμάτων καθημερινότητας, όπως ο πρωτοφανής, παρατεταμένος «καύσωνας» που πλήττει τη χώρα, η πυρκαγιά στην Αχαΐα αλλά και τα φαινόμενα  ενδοοικογενειακής βίας που έκαναν την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Το κύμα αφόρητης ζέστης έθεσε από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε σύσκεψης  με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό την αποφυγή ενός μπλακ άουτ και την αντιμετώπιση της νέας έκτακτης …κρίσης, απόρροια της κλιματικής αλλαγής.

Του Κώστα Πασίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για να διασφαλιστεί η επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος και παράλληλα ενεργοποίησε την ομάδα διαχείρισης κρίσεων όπως επιβάλλουν  οι έκτακτες συνθήκες.

Για άλλη μια φορά, όμως,  στη …γωνία περίμενε το Γραφειο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  το  οποίο προέβη σε μια δήλωση όχι για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά για να πάρει περισσότερο το …αίμα του πίσω ο αρχηγός του κόμματος.

«Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης στον καύσωνα. Πάλι η ευθύνη  στους πολίτες», σχολίασε η Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Καυστική ήταν η ανταπάντηση-ανάρτηση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Τάσου Γαιτάνη ο οποίος τόνισε: «Στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά τι προτείνουν; Να αφήνουμε φώτα και ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές; Στην προσπάθειά τους να πουν κάτι, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται».

Πολιτικός καύσωνας επικράτησε και με αφορμή τη φωτιά στην Αχαΐα. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή της προσπάθησε να  «εργαλειοποιήσει» την πυρκαγιά επιτιθέμενη προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον κατηγόρησε ότι ενώ καιγόταν η Αχαΐα ο ίδιος έβγαζε σέλφις στην παραλία…

Το ύφος της ανακοίνωσης, όμως, έβγαζε …μάτι, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει, επί ματαίω  εδώ και πολύ καιρό να αποσείσει από πάνω του τις τεράστιες ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν τόσο εμφανή αυτή η απόπειρα που στη ΝΔ δεν έχασαν την ευκαιρία και στην απάντηση τους κυβερνητικές πηγές «εστίασαν» στο πρόβλημα του κ. Τσίπρα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μας προκαλεί να θυμηθούμε το Μάτι». Μια υπόθεση, μαύρη «κηλίδα», που στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ξεχάσουν…

Η Κουμουνδούρου παρουσίασε ίδια εικόνα ακόμη και σε θέματα του «σκληρού» αστυνομικού ρεπορτάζ. Με αφορμή τη συζυγοκτονία στη Δάφνη, ο  αρμόδιος τομεάρχης επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και ειδικά στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες έξι γυναικοκτονίες»

Ωστόσο η απάντηση της Πειραιώς ήταν καταπέλτης και δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες και λάθος συμπεράσματα.

Είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να “επενδύει” στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό. Προς υπενθύμισή του:

Το 2015, 23 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, το 2016, 21 γυναίκες, την επόμενη χρονιά 16, το 2018, 21 γυναίκες.

Το 2019, 17  και το 2020, 14 γυναίκες. Και στη μεγάλη πλειοψηφία αυτών έγιναν στο πλαίσιο του ενδοοικογενειακού βίου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ