today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η αναδιοργάνωση της Intralot, η εξωστρέφεια της ΔΕΣΦΑ και η ζήτηση για το Vouliagmenis Mall

Oλοκλήρωθηκε ένα ακόμη βήμα για την αναδιοργάνωση της Intralot καθώς εκπληρώθηκαν οι ελάχιστες προϋποθέσεις στις ανταλλαγές ομολόγων. Η αναμενόμενη ημερομηνία διακανονισμού των Ανταλλαγών Ομολογιών είναι στις 3 Αυγούστου και όπως όλα δείχνουν η εταιρεία είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα και να αρχίσει να αναπτύσσεται.

Η ΕΛΒΟ πλέον έχει περάσει στα χέρια της SKGroup & Plasan. Όπως πληροφορείται η στήλη στόχος της νέας διοίκησης της εταιρείας είναι να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο πάροχο τεχνολογίας και τεχνογωσίας, ενώ αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της βιομηχανικής μονάδας που εκτείνεται σε 273 στρέμματα, εκ των οποίων τα 66 αφορούν σε στεγασμένους χώρους παραγωγής, επισκευής, δοκιμής και αποθήκευσης υλικών και οχημάτων αποτελεί μία ακόμη προτεραιότητα για τη νέα ΕΛΒΟ.

Η εξωστρέφεια αποτελεί το στοίχημα της νέας διοίκησης του ΔΕΣΦΑ. Η διοίκηση της εταιρείας έχει «πέσει» πάνω από το project για τη διασύνδεση του ελληνικού αγωγού με αυτόν των Σκοπίων, ενώ εξετάζει συνεχώς ευκαιρίες συνεργασίας με διεθνείς παίχτες. Σε άλλα νέα μαθαίνουμε πως από το φθινόπωρο πρόκειται να παρουσιαστεί το ανανεωμένο logo της εταιρείας, που σηματοδοτεί και την στροφή της σε πολιτικές ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος και…εξωστρέφειας. Το επενδυτικό πρόγραμμα σχεδόν 550 εκατ.ευρώ έως το 2030, στοχεύει κυρίως στην παροχή φυσικού αερίου σε …όλη την Ελλάδα.

Συνάντηση με τους φαρμακοβιομηχάνους είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ειδικότερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας. Όπως πληροφορείται η στήλη εκτός από το mega επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ύψους 1,2 δις. ευρώ έως το 2025, συζητήθηκε η αναγκαιότητα δραστικής μείωσης του clawback, το οποίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Επίσης αναλύθηκε η ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης λόγω γενικότερων δημογραφικών αιτιών, ενώ ζητήθηκε η ολοκλήρωση της υλοποίησης των διαρθρωτικών μέτρων για τον έλεγχο συνταγογράφησης.

Το Vouliagmenis Mall δεν έχει παρουσιαστεί. Ούτε ο ακριβής του σχεδιασμός έχει «αποκαλυφθεί». Ωστόσο η στήλη έχει αυτιά και μαθαίνει. Τι μαθαίνει; Ότι ήδη retailers έχουν καλύψει το 60% της έκτασης του mall με μισθωτήρια, ενώ τα έργα θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2022. Δεν το λες και άσχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ