today-is-a-good-day
19 C
Athens

Δήλωση του προέδρου της επιτροπής ελέγχου Θ.Μπούρα σχετικά με το πόθεν έσχες του Π.Πολάκη

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάσης Μπούρας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αναφέρει:

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η χθεσινή μου παράκληση προς όλους να αφήσουν μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη λειτουργία της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν έγινε σεβαστή απ’ όλους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής κ. Παύλος Πολάκης, προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση το ύφος της οποίας δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο. Έχω όμως την υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της επιτροπής και για τον λόγο αυτό θα παραθέσω χωρίς καμία αξιολόγηση τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να βγάλει ο κάθε ένας τα δικά του συμπεράσματα.

Στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 (οικονομική χρήση), ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020. Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Επιτροπής ο κ. Πολάκης, τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του. Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η επιτροπή έθεσε τη δήλωσή του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23.6.2021».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ