today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής κοντά σε κατοικίες. Εκκενώθηκε ο οικισμός “Γαλήνη”

Μαίνεται η πυρκαγιά η οποία έχει εκδηλωθεί στον δήμο Διονύσου – συγκεκριμένα στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης – και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα.

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”», ενώ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Ενεργοποιήθηκε το 112 – Εκκενώθηκε ο οικισμός “Γαλήνη”

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Ο δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο, ενώ απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ