today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

ΠτΔ: Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το όπλο για να μην βιώσουμε πάλι ζοφερές καταστάσεις

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε απόψε δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου προς τιμήν των μελών της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA) και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Στην κυρία Σακελλαροπούλου απονεμήθηκε το βραβείο «AHEPA Socrates Award» από τον πρόεδρο της οργάνωσης Γιώργο Χωριάτη. Στη δεξίωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Κατά τον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο εκλεκτά μέλη του Απόδημου Ελληνισμού, που διαπρέπουν ως μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, αλλά και ως μέλη της γνωστής σε όλους μας AHEPA. Όπως είπε «η παρουσία σας εδώ αποτελεί τιμή και για μένα προσωπικά, καθώς εκπροσωπείτε τους αναρίθμητους Έλληνες του εξωτερικού, που μας κάνουν περήφανους για την πρόοδο, τη στάση ζωής και την προσφορά τους, τόσο στις χώρες που ζουν και διακρίνονται όσο και στη μητέρα πατρίδα, την οποία ποτέ δεν ξεχνούν».

Υπενθύμισε, ότι ακόμη ότι «πριν από τρεις ημέρες, σε αυτόν εδώ τον χώρο γιορτάσαμε τα 47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Τιμήσαμε τους αγώνες όλων των Ελλήνων για το ύψιστο αγαθό της Δημοκρατίας, που αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας των πολιτών. Μεταξύ των προσκεκλημένων, ξεχωριστή θέση είχαν και αυτή τη χρονιά οι εκπρόσωποι του υγειονομικού τομέα, οι οποίοι, εδώ και πολύ καιρό δίνουν πρωτοφανή μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Αναφερόμενη στην πανδημία, τόνισε ότι δυστυχώς συνεχίζει να πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και επανέλαβε ότι «σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ο μαζικός εμβολιασμός είναι το πιο ισχυρό μας όπλο, καθώς θωρακίζει αποτελεσματικά τις κοινωνίες μας ώστε να μην βιώσουμε πάλι ζοφερές καταστάσεις, αλλά να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα στην κανονικότητα».

Υπογραμμίζοντας τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει το 2021 για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, όπου και εάν βρίσκονται, καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού μας αγώνα κατά του τουρκικού ζυγού, σημείωσε ότι «η χρονιά αυτή είναι για όλους μας πηγή δύναμης, από το όραμα εκείνων που αφιερώθηκαν στον ιερό σκοπό της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας. Είναι όμως και ευκαιρία περισυλλογής και αναστοχασμού των λαθών και των χαμένων ευκαιριών των δύο αυτών αιώνων, ώστε να μην επαναληφθούν».

Όπως τόνισε «το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις των καιρών μας, οφείλεται και σε όλους εκείνους που ποτέ δεν πρόταξαν το εφήμερο και προσωπικό συμφέρον πάνω από το κοινωνικό και το εθνικό».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA και επισήμανε ότι «από τότε γιγαντώθηκε και έγινε παράδειγμα προς μίμηση, τόσο μέσα στην αμερικανική κοινωνία, όσο και πέρα από αυτή, με αξιοσημείωτη κοινωνική προσφορά με έργα πνοής, χωρίς ποτέ να ξεχάσει τη μητέρα πατρίδα».

Συνεχίζοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητά της, ότι τα μέλη της ΠΑΔΕΕ, με την ίδια αφοσίωση ως τώρα, θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τους στόχους της ενδυνάμωσης των διακοινοβουλευτικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και τους εκπροσώπους της, για την προώθηση των δίκαιων εθνικών μας θέσεων και στόχων. Μεριμνώντας, παράλληλα, για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Καταλήγοντας, η κυρία Σακελλαροπούλου τους καλωσόρισε στην Αθήνα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες τους και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να μπορέσει να τους επισκεφθεί στις χώρες που ζουν και δημιουργούν, ώστε να θαυμάσει και από κοντά τα έργα των Απόδημων Ελλήνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ