today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τα πρόστιμα στην MLS, οι προσλήψεις της Telsa και η επιστροφή του Γ. Πρετεντέρη

Η στήλη δεν έχει μαντικές ικανότητες, απλά σωστή πληροφόρηση. Σας είχαμε ενημερώσει πως βγαίνουν τα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την MLS. Έτσι και έγινε, καθώς η Λαζαράκου μοίρασε χιλιάρικα στη διοικητική ομάδα της εταιρείας. Ειδικότερα, επέβαλε πρόστιμο 425 χιλ. ευρώ σε δώδεκα φυσικά πρόσωπα για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς. Ο Καματάκης τσίμπησε 150 χιλιάρικα, η Ζαχαριάδη 50 χιλιάρικα, ο Παπασυμεών 35 χιλιάρικα και πάμε (κ)λαίγοντας. Το ζήτημα είναι πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, με τους ομολογιούχους να ακονίζουν τα μαχαίρια τους και να ετοιμάζουν αγωγές και μηνύσεις, αφού τα πρόστιμα της ΕΚ τους δίνουν και το απαραίτητο νομικό έρεισμα.

Η διοίκηση της Centric τρίβει τα χεράκια της από την επένδυση στο ξενοδοχείο της Μυκόνου, καθώς η πληρότητα αγγίζει το 70%. Σε αυτό το πλαίσιο, η εισηγμένη επενδύει συστηματικά στον τουρισμό, και αναμένεται να αποκτήσει ένα ακόμη ξενοδοχείο. Σε άλλα νέα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εν πλω ψυχαγωγία όπου πάει πολύ καλά και στα σκάφη αναψυχής, όπου και εκεί τα μηνύματα είναι συγκρατημένα θετικά. Στοιχεία όμως, θα έχουμε από Σεπτέμβριο, που θα ξέρουν και εκείνοι πώς πήγαν οι πωλήσεις, αφού ο τουρισμός κινείται θετικά, αλλά ουδείς ξέρει τι θα γίνει.

Τον Οκτώβριο αναμένεται η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για την αλλαγή του ιδρυτικού νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όπως μαθαίνουμε, το Ταμείο θα έχει νέο ρόλο και οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει μεταξύ του Γιώργου Ζαββού και των θεσμών. Το ΤΧΣ, μαθαίνουμε, θα μπορεί να συμμετέχει με τους ίδιους όρους με ιδιώτες σε επενδύσεις, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τραπεζών με αναπτυξιακό σκοπό. Κάτι γίνεται…

Για την Ελλάκτωρ, θα αφήσουμε λίγο τα δικαστικά και περνάμε στα της ανάπτυξης. Οι Ολλανδοί στοχεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας σε Ρουμανία και Κατάρ, ενώ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα σημαντικά έργα υποδομής στον κατασκευαστικό κλάδο, όπως είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης και η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Σε άλλα νέα, πολύ δακρύβεχτη η επιστολή του Λεωνίδα Μπόμπολα για την αποχώρησή του από την εταιρεία, που ίδρυσε- μεταξύ άλλων- και ο πατέρας του. Κουβέντα, όμως, για την ουσία, πώς η εταιρεία δηλαδή βρέθηκε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Χαμούλης στον ΟΛΠ. Νέες προσφυγές κατατέθηκαν τις τελευταίες μέρες κατά του MasterPlan, που πραγματοποιεί η Cosco. Ειδικότερα, στο ΣΤΕ προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, με το επιχείρημα ότι δεν τηρούνται ορισμένοι περιβαλλοντικοί όροι, με τη συζήτηση να αναμένεται τον Νοέμβριο. Το έργο, ύψους 136 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο επίκεντρο προσφυγών κατοίκων και φορέων του Πειραιά. Πληροφορίες, που λένε πως ορισμένοι επιχειρηματίες κρύβονται από πίσω σε ορισμένες από αυτές, κρίνονται αναληθείς.

Ένας γάμος, από τους πολλούς γκράντε, που γίνονται και φέτος στο Πορτο Χέλι, πραγματοποιήθηκε στο εξωκλήσι του Άγιου Αιμιλιανού, το Σάββατο. Ένας εκ των… συμπεθέρων ήταν ο Στέφανος Θεοδωρίδης, της ΤΕΜΕΣ, που έχει και την εξοχική του κατοικία στην περιοχή. Ευχές για βίο ανθόσπαρτο στους νεονύμφους…

Oι δήμοι μπαίνουν εμπόδιο σε κάθε επένδυση. Μπορεί να έχει δίκιο ο Δήμος
Βάρης-Βουλιαγμένης, αλλά καλό θα ήταν να περιμένει την ετυμηγορία της
δικαιοσύνης. Αποφάσισε που λέτε τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση 288,7 στρεμμάτων
χωρίς αποζημίωση σε έκταση της Βουλιαγμένης που διεκδικεί από την Εκκλησία
ο Δήμος – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Προηγήθηκε, σύμφωνα με
τη δημοτική αρχή, τεχνική και νομική προετοιμασία 5 ετών στην οποία συμμετείχαν
κορυφαίοι πανεπιστημιακοί νομικοί και μηχανικοί. Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε
ομόφωνα την απόφαση αυτή και στη σχετική του ανακοίνωση χαρακτηρίζει την
απόφαση ως ιστορική για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας ως πράσινου προαστίου
και την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της Βουλιαγμένης, αλλά και
για την αποτροπή ενός κύματος άναρχης δόμησης που θα αλλοίωνε ανεπιστρεπτί
τον σημερινό χαρακτήρα και φυσιογνωμία της πόλης. Απαλλοτρίωση, χωρίς
αποζημίωση. Περίεργα πράγματα

Νέα έργα από τη Metis σε συνεργασία με δυνατά ονόματα της ναυτιλίας. Με τι
ασχολείται η εταιρεία; Αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου των ναυτιλιακών που
βασίζεται σε πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που επιτρέπουν την αξιολόγηση
της απόδοσης των πλοίων με βάση τα ταξίδια που έχουν κάνει, αλλά και πρόβλεψη
συμπεριφοράς του πλοίου στο μέλλον με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και
Μηχανικής Μάθησης. Ο CEO της εταιρείας Μιχάλης Κωνσταντινίδης, κάνει καλή
δουλειά και κλείνει συνεχώς νέα deals, όπως μαθαίνουμε.

Ενισχύεται η ομάδα της Tesla στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό κάνει…προσλήψεις. Μαθαίνουμε πως έχει ξεκινήσει την αναζήτηση στελέχους που θα είναι υπεύθυνος των πωλήσεων και θα εποπτεύει την ελληνική αγορά. Εκτός των τυπικών προσόντων, ζητά εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών σε επίπεδο οργάνωσης επιχείρησης. Για φέτος, ηλεκτρικοί φορτιστές σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη προβλέπονται.

Πώς ήρθε η επένδυση Προκοπίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά; «Κατάσκοπος» της
στήλης αναφέρει πως Παπαθανάσης και Άδωνις όταν είδαν τα «καβούρια» στην
τσέπη του Πριόβολου με το τίμημα που προσέφερε να ήταν χαμηλό, βγήκαν σεργιάνι προσπαθώντας να βρουν επενδυτές. Έτσι λοιπόν έχει προηγηθεί προ ενός τριμήνου επικοινωνία με τον Προκοπίου.

Επιστρέφει όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Πρετεντέρης στα παλιά του λημέρια. Έτσι λοιπόν θα είναι υπεύθυνος συνεντεύξεων και βασικός σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων
του Mega. Ίσως να άργησαν κιόλας να αξιοποιήσουν τον κορυφαίο πολιτικό αναλυτή και σχολιογράφο της ελληνικής τηλεόρασης. Λέτε να δούμε και άλλους από το παλιό σχήμα…; Ίσως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ