today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Π.Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης “Δέλτα”

Στην πορεία της πανδημία στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ενώ τόνισε πως έντονη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η μετάλλαξη “Δέλτα”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ π κ. Αρκουμανέας δήλωσε πως έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά, ενώ αναφέρθηκε και στον τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε, επίσης, πως θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ανέφερε, ωστόσο, πως τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει μειωθεί. Έπεσε, τόνισε, και το RT (δείκτης μετάδοσης) από το 1,38 στο 1,22.

Ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ακόμα ότι είναι κατά 99% ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται και πάνε σε ΜΕΘ, καθώς ο εμβολιασμός σώζει ζωές τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη. Δήλωσε επίσης ότι τα κρούσματα θα κινηθούν και σήμερα γύρω στα 3.000.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δεν απέκλεισε νέα περιοριστικά μέτρα σε νησιά, εφόσον χρειαστεί.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ