today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Κ.Καραμανλής για Sky Express: Δικαίωση της πολιτικής μας οι επενδύσεις δυναμικών επιχειρήσεων

Οι επενδύσεις δυναμικών επιχειρήσεων μέσα στην πανδημία και παρά την κρίση «μας δίνουν μεγάλη χαρά» και είναι «δικαίωση της πολιτικής μας» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στην τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της «Sky Express», στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η «Sky Express» έδωσε σε ένα από τα νέα αποκτήματά της, ένα σύγχρονο «Airbus A320neo», το όνομα «My Thessaloniki», προς τιμήν της πόλης.

«Για την κυβέρνησή μας, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πραγματικά στην πρώτη γραμμή και γι’ αυτό προχωρούν πολύ σημαντικά έργα, που αλλάζουν την πόλη και θα την καταστήσουν αυτό που όλοι επιθυμούμε, πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ένα από αυτά τα έργα είναι άλλωστε και η αναβάθμιση του αεροδρομίου “Μακεδονία”, το οποίο έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια» είπε ο κ. Καραμανλής.

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουμε πάρει μια δύσκολη απόφαση να στηρίξουμε ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, που δοκιμάστηκε, είναι αλήθεια, όσο λίγοι κλάδοι από την κρίση της πανδημίας. Ο χώρος αυτός, λοιπόν, έχει υγιείς επιχειρήσεις και είναι πάντα κρίσιμος για την οικονομία μας, για τον τουρισμό, αλλά και για την κοινωνία. Μας δίνει λοιπόν μεγάλη χαρά και δικαιώνει, αν θέλετε, την πολιτική μας, να βλέπουμε μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού δυναμικές επιχειρήσεις, όπως η Sky Express, παρά την κρίση που υπάρχει, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα τόσο την ελληνική οικονομία, όσο και το επιβατικό κοινό».

Μετά την τελετή ονοματοδοσίας ο κ. Καραμανλής εγκαινίασε μαζί με τη σύζυγο του ιδιοκτήτη της Sky Express, Χαρά Γρύλου, το νέο lounge της εταιρίας στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Ο υπουργός ευχαρίστησε για την υποδοχή τη διοίκηση της εταιρίας και το προσωπικό και ευχήθηκε τα αεροπλάνα της Sky Express να είναι καλοτάξιδα.

Δηλώσεις Β. Πατουλίδου και Κ. Ζέρβα

«Το “My Thessaloniki” είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου και πρόσθεσε: « Ευχαριστούμε που ανοίγετε περαιτέρω τη δυνατότητα επικοινωνίας, όχι μόνο με άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και με το εξωτερικό και για ό,τι χρειαστεί, όσο χρειαστεί, εμείς θα είμαστε κοντά σε όποιον επιχειρηματία θέλει να επενδύσει σε αυτήν την απίστευτης ομορφιάς πόλη, τη Θεσσαλονίκη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επεσήμανε ότι προ διμήνου έγιναν τα εγκαίνια του νέου αερολιμένος και σήμερα, λίγες εβδομάδες μετά, στο ίδιο σημείο γίνεται μια ακόμη προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης, με την παρουσία της Sky Express και την ονοματοδοσία του αεροσκάφους της «My Thessaloniki». Έδωσε συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη της Sky Express, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη να πετά στον κόσμο». Παράλληλα εξέφρασε προς τον υπουργό Μεταφορών την ελπίδα το Μετρό, όταν ολοκληρωθεί, να φτάνει και στο αεροδρόμιο.

Δηλώσεις ιδιοκτήτη της Sky Express Ι. Γρύλου και του CEO της Fraport Greece, A. Zinell

«Σήμερα, δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας με τη Θεσσαλονίκη και με τη Μακεδονία, γενικότερα» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Sky Express, Ιωάννης Γρύλος και σημείωσε την υψηλή αποδοχή και προτίμηση, που απολαμβάνει η εταιρία, από τους κατοίκους της περιοχής, λέγοντας: «Η πληρότητα των πτήσεών μας είναι υψηλή και το μερίδιο αγοράς που έχουμε ήδη κερδίσει πολύ ικανοποιητικό. Την τιμή που μας έκαναν οι Θεσσαλονικείς, θέλουμε να την ανταποδώσουμε, δίνοντας σε ένα από τα νέα μας αεροσκάφη, το όνομα αυτής της πανέμορφης και ξεχωριστής πόλης: “My Thessaloniki”».

Ο κ. Γρύλος τόνισε ότι η Sky Express είναι σε «φάση δυναμικής ανάπτυξης», με αύξηση των εγχώριων δραστηριοτήτων και έναρξη, με τα νέα της αεροσκάφη, και πτήσεων εξωτερικού και προέβλεψε ότι, ως το τέλος του 2021 η εταιρία θα διαθέτει «τον πιο “πράσινο” στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, σε όλη την Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Μέσα σε ένα χρόνο αποκτήσαμε έξι Airbus A320neo και έξι ATR 72 – 600. Σε μια δύσκολη περίοδο προχωρήσαμε σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, παγκοσμίως, στο χώρο των αερομεταφορών».

Ο κ. Γρύλος εξήρε τις επενδύσεις της Fraport στο αεροδρόμιο Μακεδονία και τη «δίκαιη» και «ισορροπημένη» πολιτική του υπουργείου στο χώρο των αερομεταφορών, που, όπως είπε, δημιουργούν ένα «περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού», που ευνοεί και το κοινό, αλλά και τις επενδύσεις στο κλάδο.

«To “My Thessaloniki” τιμά όχι μόνο την ίδια την πόλη, αλλά και το αεροδρόμιο της» τόνισε ο CEO της Fraport Greece, Alexander Zinell και πρόσθεσε : « Η Sky Express με τη συνεχή επένδυση στον στόλο της και την επέκταση των δρομολογίων της συνδέει όλο και περισσότερους προορισμούς. Η φιλοξενία του εντυπωσιακού “ My Thessaloniki” στο αεροδρόμιο “ Μακεδονία” μάς κάνει υπερήφανους και ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, στελέχη της Sky Express, υπάλληλοι και προσωπικό κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ