today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αυστραλία: Σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτόρια κατά την πρώτη ημέρα του lockdown

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία ανέφερε σήμερα, μία σταθερή αύξηση στα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 που μεταδόθηκαν τοπικά, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής ενός πενθήμερου lockdown σε όλη την πολιτεία, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί στη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία.

Περίπου το 40% του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων Αυστραλών βρίσκονται την περίοδο αυτή, υπό εντολές παραμονής στα σπίτια τους, εξαιτίας ενός ξεσπάσματος των κρουσμάτων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού, που άρχισε να εξαπλώνεται από έναν οδηγό λιμουζίνας στο Σίδνεϊ, που μετέφερε πληρώματα αεροπορικών εταιριών που ταξίδευαν στο εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων πλησιάζει τα 1.000 κρούσματα από τα μέσα Ιουνίου, καθώς ο ιός πέρασε από τα σύνορα των πολιτειών της Αυστραλίας, παρά την επιβολή lockdown στο Σίδνεϊ, με την πόλη να εισέρχεται στην 4η εβδομάδα της εφαρμογής του.

Οι αξιωματούχοι στη Βικτόρια ανέφεραν σήμερα έξι νέα κρούσματα μόλυνσης, σε σύγκριση με τα επτά περιστατικά που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα.

Οι περιοχές στην πολιτεία Βικτόρια που έχουν εκτεθεί πλήρως στον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τις 100, κυρίως στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μελβούρνη, συμπεριλαμβανομένου και ενός σταδίου που φιλοξενούσε ένα παιχνίδι ράγκμπι μεταξύ της Αυστραλίας και της Γαλλίας, με εκατοντάδες οπαδούς να έχουν λάβει οδηγίες για να κάνουν διαγνωστικά τεστ και να απομονωθούν.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός στη Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε την επιβολή του lockdown χθες το βράδυ, καθώς οι αξιωματούχοι της πολιτείας, έχουν κινητοποιηθεί για να ιχνηλατήσουν δύο διαφορετικές συρροές μετάδοσης. Μία μολυσμένη ομάδα μεταφοράς επίπλων από το Σίδνεϊ και μία οικογένεια που επέστρεψε στο σπίτι της, μετά από ένα ταξίδι στην πόλη.

Η ομάδα των μεταφορέων επίπλων, ταξίδεψαν επίσης για δουλειά στη Νότια Αυστραλία, ενώ είχαν μολυνθεί, κλιμακώνοντας την πίεση στους αξιωματούχους για την ενίσχυση των περιορισμών στην πολιτεία.

Αξιωματούχοι στη Νέα Νότια Ουαλία προσπαθούν ακόμη να ελέγξουν το ξέσπασμα μετάδοσης των κρουσμάτων, καθώς άνθρωποι που έχουν μολυνθεί εξακολουθούν να κινούνται στην κοινότητα, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους του Σίδνεϊ, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μετακινούνται μόνο για τις αναγκαίες επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.

Η επιβολή lockdown, τα σκληρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και η ευέλικτη ιχνηλάτηση κρουσμάτων βοήθησαν την Αυστραλία να κρατήσουν τα νούμερα της COVID-19 σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με λίγα περισσότερα από 31.500 περιστατικά μόλυνσης και 912 θανάτους, αλλά το ταχέως μεταδιδόμενο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, προκαλεί προβληματισμό για ένα μεγάλο νέο κύμα κρουσμάτων της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ