Δ.Βερβεσός: Η «άνοδος της θερμοκρασίας» μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες δικαιολογεί τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης

ΑΠΕ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, με δήλωσή του επικρίνει την τριήμερη αναστολή λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, καθώς δεν λειτουργούν τα συστήματα κλιματισμού και ζητεί να ληφθεί η αναγκαία μέριμνα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:

«Η εξαγγελθείσα επί τριήμερο αναστολή λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για δεύτερη συνεχόμενη φορά με επίκληση «της ανόδου της θερμοκρασίας» υπερβαίνει το όριο ανοχής και αντοχής του δικηγορικού κόσμου, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους και μόνον υπηρετούν οι δικαστικοί θεσμοί.

Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα όργανα διοίκησης των δικαστηρίων οφείλουν, κατά λόγο αρμοδιότητας, όφειλαν να είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι υπάρχουσες υποδομές (συστήματα κλιματισμού κ.λπ.) να λειτουργούν και να υφίσταται ετοιμότητα προς αντιμετώπιση των εκάστοτε καιρικών συνθηκών.

Η «άνοδος της θερμοκρασίας» και η «έλλειψη αερισμού», μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες δικαιολογούν τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Όλοι οι υπεύθυνοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και όλων των δικαστικών καταστημάτων της χώρας».