today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Τα Αστέρια της Γλυφάδας, η αγωνία των κουκουλοφόρων της Novartis και ο πάγος στα ΕΛΠΕ

Follow the money, και πάντα θα βρίσκεις πράγματα. Έτσι λοιπόν στην πιάτσα
κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για την υπόθεση Novartis. Το βασικό από αυτά  αναφέρει
πως οι κουκουλοφόροι μάρτυρες της Novartis, που βοήθησαν στο στήσιμο της σκευωρίας στην Ελλάδα, είναι οι ίδιοι με την…Αμερική. Έτσι λοιπόν, επειδή οι αμερικάνικες αρχές κάνουν συμβιβασμό με την εταιρεία, λέγεται πως θα εισπράξουν ένα μεγάλο ποσό. Επίσης, αν ισχύουν οι πληροφορίες, δεν μπορούν -βάσει νόμου- οι “μάρτυρες” αυτοί να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες σε δύο χώρες. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους έρχονται αγωγές. Τίποτα λοιπόν δεν θα τους μείνει…(σχεδόν)

Κινητικότητα στην αγορά. Το deal της Kerzner με την Grivalia για τα Αστέρια της Γλυφάδας ενδέχεται να μην είναι η μόνη που θα κλείσουν οι εταιρείας. Η δεύτερη εταιρεία ψάχνεται για επένδυση σε μεγάλο τουριστικό ελληνικό προορισμό. Εν αναμονή για να δούμε αν οι πληροφορίες ισχύουν.

Δύο αποκρατικοποιήσεις έχουν μπει στον «πάγο» μέχρι νεoτέρας, όπως πληροφορείται η στήλη. Αυτές είναι της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ. Ο λόγος είναι πως αποτελούν σημαντικά assets για το δημόσιο, αλλά και αν ξεκινούσαν διαπραγματεύσεις με εταιρείες και γίνονταν διαγωνισμός, τότε θα ξεκινήσουν σε χαμηλότερη αξία από αυτή που πραγματικά έχουν. Έτσι λοιπόν από 2024 και…βλέπουμε…

Νέες δουλειές ανοίγει ο Καματάκης. Η Laserlock, συνδεδεμένη με την MLS, έχει βασικό μέτοχο τον ίδιο, με πρόεδρο τη μητέρα της συζύγου του Καματάκη. Η εταιρεία αυτή στοχεύει , εκτός των άλλων, στην ανάπτυξη σε υπηρεσίες γευμάτων και ποτών και άλλων υπηρεσιών. Μέχρι πρότινος μοναδικά έσοδα της εταιρείας ήταν από την MLS. Κάτι κινείται πάντως και δραστηριοποιείται , ουσιαστικά…

Σε πλειστηριασμό τα ακίνητα της Εσθήρ Λεβή σε Φιλοθέη, Μύκονο και κάτι άλλα. Ο λόγος είναι πως η ιδιοκτήτρια των Bodyline, χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά. Επισπεύδουσα για τη βίλα στη Φιλοθέης είναι η Wavemaker Ελλάς (πρώην MEC Medianetwork Hellas), εταιρεία με αντικείμενο τον προγραμματισμό και την αγορά διαφημιστικού χώρου και χρόνου στα ΜΜΕ, για είσπραξη ποσού οφειλής 1.758.989,40,ευρώ, «το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερου κεφαλαίου», όπως αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ