today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ινδονησία: Αριθμοί ρεκόρ σε νεκρούς και νέα κρούσματα κορωνοϊού

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα 31.189 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και 728 θανάτους – αμφότεροι αριθμοί ημερήσιων ρεκόρ – όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας την ώρα που η χώρα δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του ταχύτερα εξαπλούμενου κύματος της πανδημίας μέχρι στιγμής.

Η χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει συνολικά 2.345.018 κρούσματα κορωνοϊού και 61.868 θανάτους από COVID-19.

Η Ινδονησία έχει προετοιμάσει εφεδρικές ιατρικές εγκαταστάσεις για το χειρότερο δυνατό σενάριο καθώς ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων ανέρχεται σε 40.000 με 50.000, όπως ανακοίνωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος.

“Ο αριθμός (των κρουσμάτων) μπορεί να φθάσει στα 40.000 ή και περισσότερα γι αυτό έχουμε προετοιμάσει σενάρια σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, το οξυγόνο καθώς και τα νοσοκομεία”, δήλωσε ο κορυφαίος υπουργός Λουχούτ Παντζαϊτάν και πρόσθεσε ότι η Τζακάρτα έχει αναζητήσει βοήθεια από χώρες όπως η Κίνα και η Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις προμήθειες οξυγόνου και έχει στη διάθεσή της υποδομές, όπως ακατοίκητα κτίρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εγκαταστάσεις καραντίνας στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

Ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκουνάντι Σαντικίν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσθέτει σχεδόν 8.000 νέες κλίνες εντός της περιοχής της ευρύτερης Τζακάρτας και παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Σουμάτρα και στο Καλιμαντάν, την ινδονησιακή πλευρά της νήσου Βόρνεο, εν μέσω μιας αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Μέχρι τις 2 Ιουλίου η πληρότητα των νοσοκομείων σε εθνικό επίπεδο άγγιζε το 75%, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, αλλά κάποια νοσοκομεία στο πολυπληθέστερο νησί της χώρας, την Ιάβα, έχουν αναφέρει πληρότητα πάνω από 90%, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τζακάρτα.

Το Σάββατο η Ινδονησία επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις κινήσεις, στην εργασία, την εστίαση και τα αεροπορικά ταξίδια στην Ιάβα και το Μπαλί και η κυβέρνηση αυστηροποίησε σήμερα τα μέτρα σε 20 άλλες επαρχίες.

Η Ινδονησία έχει μια από τις χειρότερες εικόνες στο μέτωπο της πανδημίας όσον αφορά την Ασία. Η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί από την παρουσία της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα με τα νοσοκομεία να έχουν φθάσει στα όριά τους, ελλείψεις να παρατηρούνται σε οξυγόνο και έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών να μην μπορεί να λάβει ιατρική βοήθεια.

Η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας καταγράφει καθημερινά αύξηση στον αριθμό των μολύνσεων, τις τελευταίες 10 με 15 ημέρες, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνάει καθημερινά τους 500 εδώ και πολλές ημέρες. Χαμηλός άλλωστε είναι και ο ρυθμός εμβολιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ