Η Βίκος αρωγός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Η Βίκος Α.Ε. για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τον πολιτισμό λόγω των συνεπειών της πανδημίας, υποστηρίζει το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το διάσημο φεστιβάλ, στα 65 χρόνια της λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σπουδαιότερα εγχώρια και παγκοσμίου φήμης ονόματα της μουσικής, του χορού και του θεάτρου και έχει προσελκύσει πολλά εκατομμύρια θεατές και προσωπικότητες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως σημειώνει η καλλιτεχνική του διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου, το Φεστιβάλ «είναι το θερινό σπίτι χιλιάδων καλλιτεχνών και τεχνικών συντελεστών από το ελεύθερο θέατρο, τον χορό, τα εικαστικά και τη μουσική», αλλά και όλων των ελληνικών κρατικών πολιτιστικών οργανισμών.

Η εταιρεία Βίκος, μάλιστα, συνεπής συμπαραστάτης του πολιτισμού από την εκκίνησή της, θα είναι αποκλειστική χορηγός της παράστασης «Εδώ Λιλιπούπολη», της θρυλικής ραδιοφωνικής σειράς που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976-1980) και μεγάλωσε πολλές γενιές ακροατών.

Tα αγαπημένα τραγούδια της «Λιλιπούπολης» ζωντανεύουν για δύο βράδια στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 9 και 10 Ιουλίου με τη συνοδεία της μεικτής χορωδίας Rosarte και της ορχήστρας του μουσικού συνόλου Ventus Ensemble σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική των Νίκου Κυπουργού, Δηµήτρη Μαραγκόπουλου, Νίκου Χριστοδούλου και Λένας Πλάτωνος. Η μουσική διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Νίκου Χριστοδούλου. Συμμετέχουν τιμητικά οι Σαβίνα Γιαννάτου, Δώρος Δηµοσθένους, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, και Λένια Ζαφειροπούλου.

Η παράσταση αυτή θα έχει και μια εξόχως σημαντική ιδιαιτερότητα: για πρώτη φορά ορισμένα τραγούδια θα αποδοθούν στη νοηματική γλώσσα από τη χορωδία Rosarte, σε διδασκαλία του κέντρου εκμάθησης Νοηματικής γλώσσας «Πολυχώρος Κιβωτός».

Η στήριξη της Βίκος στη συγκεκριμένη περίπτωση, παίρνει και μία άλλη διάσταση. Κοινωνική, ανθρώπινη, ουσιαστική. Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της προσβασιμότητας στον πολιτισμό για όλους χωρίς εξαιρέσεις, θα δώσει τη δυνατότητα σε κορίτσια 7 έως 17 ετών από το Σπίτι Φιλοξενίας Πειραιά, της Κιβωτού του Κόσμου, να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν.

Η φετινή υποστήριξη του ιστορικού και παγκοσμίως καταξιωμένου φεστιβάλ και η αποκλειστική χορηγία της παράστασης «Εδώ Λιλιπούπολη» εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας σειράς πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας» , η οποία αγκαλιάζει και προάγει την προστασία του περιβάλλοντος, τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό φιλοδοξώντας να αναδείξει τις οικουμενικές αυτές αξίες ως μια ολοκληρωμένη ενότητα σκέψης και δράσης στην εποχή που θα διαδεχτεί την πανδημία.

Η διαρκής στήριξη του πολιτισμού αποτελεί για τη Βίκος υψηλή προτεραιότητα. Το αποδεικνύει με τον δρόμο που έχει χαράξει εξαρχής και ακολουθεί όλα τα χρόνια της ύπαρξής της. Στον δρόμο αυτόν θα συνεχίσει αταλάντευτα και στο μέλλον.