today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Το έργο του Ρέμπραντ «Νυχτερινή Περίπολος» αποκαταστάθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πίνακας του Ρέμπραντ «The Night Watch» (Νυχτερινή Περίπολος) ήταν ατελής εδώ για 300 χρόνια. Αλλά τώρα, χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), ο πίνακας του 1642 είναι και πάλι ολοκληρωμένος.

Στην έκθεση στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ, το έργο του Ολλανδού ζωγράφου είναι κολοσσιαίο – με διαστάσεις 363 εκατοστά Χ 437 εκατοστά.

Το έργο τέχνης κόπηκε από τα πλαϊνά μέρη το 1715 για να καταστεί δυνατή η μεταφορά του μέσα από τις πόρτες του Δημαρχείου του Άμστερνταμ.

Περίπου 60 εκατοστά του καμβά κόπηκαν στην αριστερή πλευρά, 7 εκατοστά από τα δεξιά, 22 εκατοστά από πάνω και 12 εκατοστά από κάτω, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Με τη χρήση φωτογραφίας υψηλής ανάλυσης του πρωτότυπου έργου, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπόρεσε να αναδημιουργήσει τα κομμάτια που λείπουν στο στυλ του Ρέμπραντ. Από τη φωτογραφία, οι αλγόριθμοι μπόρεσαν να μελετήσουν και να διορθώσουν την οπτική του έργου, να αναγνωρίσουν τα σωστά χρώματα για να χρησιμοποιηθούν για διάφορα στοιχεία και να αντιγράψουν τις πινελιές του Ολλανδού ζωγράφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ