today-is-a-good-day
17.3 C
Athens

IMO: Ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς

“Η εκστρατεία μας για την Ημέρα των Ναυτικών για το 2021 βασίζεται στην πρόοδο για τη στήριξη των ναυτικών στις προκλήσεις που σχετίζονται με την πανδημία”, τονίζει σε μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim με αφορμή την Ημέρα των Ναυτικών, που πραγματοποιείται στις 25 Ιουνίου.

Η πρόσβαση στον επαναπατρισμό, την άδεια ξηράς και την ιατρική υποστήριξη εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση αναφέρει ο ΙΜΟ προσθέτοντας ότι αν και έχει σημειωθεί σημαντική μείωση του αριθμού των ναυτικών που ενεπλάκησαν στην κρίση αλλαγής πληρώματος, οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί.

Προσθέτει, επίσης, ότι ως βασικοί εργαζόμενοι, οι ναυτικοί θα πρέπει να δικαιούνται κατά προτεραιότητα εμβολιασμό και να τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς. Ο ΔΝΟ εξακολουθεί να παροτρύνει περισσότερα κράτη μέλη του ΔΝΟ να δώσουν στους ναυτικούς το οφειλόμενο και να τους χαρακτηρίσουν βασικούς εργαζομένους.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ναυτικών καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ το 2011, με σκοπό να τιμήσει τους ανθρώπους της θάλασσας, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το διεθνές εμπόριο και η παγκόσμια οικονομία. Η εκστρατεία του ΙΜΟ για την Ημέρα των Ναυτικών για το 2021 έχει θέμα “Ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ