Συνάντηση Κ.Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του, στο περιθώριο της SEECP

ΑΠΕ

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Σεντάτ Ονάλ είχε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης (SEECP), που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση και αποτύπωση της προόδου των 25 θεματικών της θετικής ατζέντας, η οποία περιλαμβάνει: οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία, μεταφορές και τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία, ενέργεια, τουρισμό, ναυτιλία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και περιβάλλον. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στο εγγύς μέλλον.

Η Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) αποτελεί, από την ίδρυση της πρωτοβουλίας το 1996, το μόνο «γηγενές» σχήμα συνεργασίας, προερχόμενο αποκλειστικά από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (μέλη της, εκτός από τη χώρα μας, είναι οι Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μολδαβία και Μαυροβούνιο.

Η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας αποτελεί βασική συνιστώσα της πολιτικής της Ελλάδας (και της ΕΕ) στα Δυτικά Βαλκάνια και λειτουργεί ως όχημα για την ενσωμάτωση των χωρών της ΝΑ Ευρώπης στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς.