Γ.Μαυρωτάς: Ο αθλητισμός απέδειξε την αξία του και στη διάρκεια της πανδημίας

ΑΠΕ

Την πεποίθηση ότι η ΓΓΑ και το αθλητικό κίνημα της χώρας μας κατάφεραν, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας COVID-19, να πειθαρχήσουν, να ενημερώσουν και να κρατήσουν ζωντανό τον αθλητισμό, ο οποίος φάνηκε πως είναι μια διέξοδος πολλαπλά ωφέλιμη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των πολιτών κάθε ηλικίας, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (91,6 και 105,8 FM). Παράλληλα, ο κ. Μαυρωτάς προέτρεψε τα παιδιά, τώρα που ανοίγουν οι αθλητικές δραστηριότητες, «να ξαναπιάσουν το νήμα του αθλητισμού που στερήθηκαν το χρονικό διάστημα της πανδημίας» και τους γονείς να τα ενθαρρύνουν.

Αναφερόμενος στις επιτυχίες των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη, υπογράμμισε ότι βρίσκονται στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου τένις και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει. «Νιώθουμε περήφανοι για τις επιτυχίες τους και ελπίζουμε ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια την πατρίδα μας και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, γιατί όχι και με ένα μετάλλιο», κατέληξε ο γ.γ.Α.

Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο κ. Μαυρωτάς τους χαρακτήρισε «ειδικών συνθηκών» και απέδωσε τα εύσημα στους Ιάπωνες για τη «θυσία», όπως είπε χαρακτηριστικά, που κάνουν, «αφού θα έχουν τα κόστη αλλά όχι και τα οφέλη» της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη μας.