today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική και Μύκονο

Κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική και Μύκονο, βασικό μέλος του οποίου ήταν Αλβανός σκληρός κακοποιός, εξαρθρώθηκε μετά από ταυτόχρονη επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και χειριστή αστυνομικού σκύλου Κ9, ενώ χρησιμοποιήθηκε και drone της ΕΛ.ΑΣ για παρακολουθήσεις και κατόπτευση χώρων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν προχθές, 4/6/2021, τέσσερις αλλοδαποί, (δύο 30χρονοι και δύο 43χρονοι), ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων, για την ίδια υπόθεση είναι τρεις ακόμα αλλοδαποί που αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μετά από πληροφορίες, η δράση της οργάνωσης αρχίζει από τον Οκτώβριο του 2020 και προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε Αττική και Μύκονο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την αγορά, μεταφορά και εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης από ευρωπαϊκή χώρα, τις οποίες αποθήκευαν σε χώρους (καβάτζες) που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε μια διακριβωμένη περίπτωση στα τέλη Απριλίου, τα μέλη της οργάνωσης οργάνωσαν και υλοποίησαν την αγορά και μεταφορά 3 κιλών κοκαΐνης αντί του ποσού των 28.000, με ΔΧ αυτοκίνητο από την Ολλανδία.

Παράρτημα της οργάνωσης είχε εγκατασταθεί και στη Μύκονο, όπου μεταφέρονταν και διακινούνταν ποσότητες ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βασικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη στην Αθήνα αρνήθηκε τον έλεγχο, τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Κατά την ακινητοποίησή του επέδειξε κλεμμένο δελτίο ταυτότητας.

Ο δράστης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα για να κρύβει τα πραγματικά του στοιχεία, λόγω του βεβαρημένου ποινικού παρελθόντος. Συγκεκριμένα στο παρελθόν έχει συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόδραση, διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής και χρήσης πυροβόλων όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.α.

Σε μια από τις περιπτώσεις ενώ κρατούνταν στις φυλακές Τρικάλων, προφασιζόμενος ότι ήταν άρρωστος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου απέδρασε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, απειλώντας τους φύλακες με καλάσνικοφ. Την ίδια μέρα εντοπίστηκε στον Κόκκινο Μύλο στην Αττική, όπου πρωταγωνίστησε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς. Τελικά συνελήφθη και πάλι και αποφυλακίστηκε το 2018, αλλά ξαναγύρισε στην παλιά του δράση.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους στην Αττική και Μύκονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• -76- γραμμ. κοκαΐνης,

• -259- γραμμ. άγνωστης ουσίας,

• -50- γραμμ. κάνναβης,

• μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,

• ηλεκτρονικές ζυγαριές,

• τρίφτης κάνναβης,

• πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών,

• πιστόλι με -15- φυσίγγια και ένα αεροβόλο,

• -29- αβολίδοτα φυσίγγια,

• 6.865 ευρώ, 21 δολάρια,

• 8 χαρτονομίσματα των 20 λιρών Αγγλίας καταφανώς πλαστά,

• πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,

• τμήματα κλεμμένης μοτοσικλέτας πλαστές ταυτότητες και άλλα πειστήρια.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ