today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Κορωνοϊός: Η Πολωνία προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών

Η Πολωνία θα τριπλασιάσει τον αριθμό των καλεσμένων που επιτρέπονται σε μεγάλες συναθροίσεις, όπως οι γάμοι, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, καθώς η χώρα προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών της COVID-19 λόγω της μείωσης του αριθμούς των κρουσμάτων.

Με τα εστιατόρια να είναι ανοικτά και τα παιδιά να έχουν επιστρέψει στα σχολεία, η Πολωνία έχει ήδη προχωρήσει σε άρση των περιορισμών που επέβαλε για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού την άνοιξη και καθώς τα κρούσματα μειώνονται, οι αρχές λένε ότι ίσως υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση για το καλοκαίρι.

«Μπορούμε να δούμε περαιτέρω μείωση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και κατειλημμένων κλινών, παρά την αυξημένη κινητικότητα των Πολωνών», δήλωσε ο Άνταμ Νιτζίλσκι σε συνέντευξη Τύπου. «Γι’ αυτό τον λόγο προχωράμε σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών».

Ο αριθμός των καλεσμένων που επιτρέπονται σε μεγάλες συναθροίσεις θα αυξηθεί σε 150 από 50 από τις 6 Ιουνίου, δήλωσε ο Νιτζίλσκι, προσθέτοντας ότι στο όριο αυτό δεν θα προσμετρούνται όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αυξηθεί επίσης ο αριθμός των ανθρώπων σε συνέδρια και δημόσια μέσα μεταφοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ