today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Η VW στην Αστπάλαια, οι πλειστηριασμοί του ΤΑΙΠΕΔ και η είσοδος του Μπάφετ στην Ελλάδα

Μετά την Κρήτη και τον ΒΟΑΚ σειρά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη παίρνει η Αστυπάλαια. Σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο νησί για να συμμετάσχει στην παρουσίαση του project που τρέχει η Volkswagen στο νησί. Μαζί του πιθανότατα ο Κώστας Φραγκογιάννης και στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής. Υπενθυμίζεται πως η ηλεκτροκίνηση, η πράσινη ενέργεια και η αυτονομία η ενεργειακή κυριαρχούν στο project της VW.


Τα ασημικά των ξενοδοχείων βγαίνουν στο σφυρί. Ειδικότερα στόχος του ΤΑΙΠΕΔ μαθαίνουμε πως είναι η πώληση πέντε τουριστικών ακινήτων. Ένα από αυτά τα ακίνητα είναι αυτό της λουτρόπολης Καμένων Βούρλων με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας να εκτιμάται το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Τα άλλα ακίνητα είναι, μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο Γαλήνη, το υδροθεραπευτήριο Ιπποκράτης, το υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός. Το επόμενο βήμα είναι να βγουν στο σφυρί τα ιαματικά.


Eυκαιρίες στον τεχνολογικό κλάδο συνεπάγεται η κόντρα μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ και Κίνας. Έτσι λοιπόν εταιρείες , κυρίως μεγάλες εισηγμένες αλλά και μικρότερες, παίρνουν θέση να καλύψουν το κενό που δημιουργούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις αφενός και αφετέρου με στόχο να πάρουν μέρος από την πίτα των 10 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας αναμένει πως η κοινοτική χρηματοδότηση την επόμενη εξαετία θα ξεπεράσει τα 10 δις. ευρώ και αφορά σε ερευνητικά προγράμματα και start ups, ενώ οι επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα αναμένεται να ξεπεράσουν στην ΕΕ τα 24 δισ. ευρώ. Όλα αυτά βλέπουν ελληνικές εταιρείες και ακονίζουν τα μαχαίρια…


H ABAΞ διαψεύδει πως σκέφτεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με επίσημη ανακοίνωσή της. Ωστόσο, στον χορό, που άνοιξαν για τις εισηγμένες οι τράπεζες, σειρά παίρνουν οι Ευρωσύμβουλοι οι οποίοι όχι μόνο θέλουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά μαθαίνουμε πως έχουν προσεγγίσει ξένους επενδυτές προς αυτή την κατεύθυνση. Η ενίσχυση της ρευστότητας και η έξοδος από το καθεστώς επιτήρησης της μετοχής είναι οι άμεσοι στόχοι.


Η είσοδος του Γουόρεν Μπάφετ στην ελληνική αγορά real estate είναι γεγονός μέσω της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της Berskhire στη χώρα μας. Μαθαίνουμε πως εξαγορές μικρότερων εταιρειών, ανάπτυξη του δικτύου σε νησιωτικά ακίνητα και νέες ευκαιρίες στο κέντρο των Αθηνών βρίσκονται στο επίκεντρο των στελεχών του Αμερικάνου δισεκατομμυριούχου.


Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στον τομέα των ΣΔΙΤ, καθώς το εργαλείο των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα είναι απόλυτα χρήσιμο. Πληροφορούμαστε, λοιπόν, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό για την κατασκευή και συντήρηση 17 σχολείων. Θα σας πούμε και ποια επιχειρηματικά σχήματα είναι υποψήφια: Η Άκτωρ Παραχωρήσεις, η Avax, οι Εκτέρ-Έρετβο, η Τέρνα, οι Redex-Intrakat, οι Μυτιληναίος-ΑΤΕΣΕ, η ΤΕΚΑΛ και η Μηχανική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ