today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο το ΜέΡΑ25

Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, έχει εισέλθει το ΜέΡΑ25.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φάση του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25. Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το πρώτο μέρος του συνεδρίου θα επικεντρωθεί στη συζήτηση και έγκριση των θέσεων του ΜέΡΑ25 πάνω σε 21 θεματικές ενότητες (υγεία, παιδεία, πολιτισμός, περιβάλλον, οικονομία κοκ) που θα αποτελούν το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος για την τρέχουσα περίοδο. Κατά την δεύτερη φάση, που θα γίνει το Νοέμβριο, θα συζητηθεί η τροποποίηση του Καταστατικού και θα γίνει η εκλογή νέων οργάνων, της Κεντρικής Επιτροπής, της Πολιτικής Γραμματείας και γραμματέα.

Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή, 4 Ιουνίου, μετά την επίσημη έναρξη του συνεδρίου με ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τις 9 το βράδυ, θα υπάρξουν παρεμβάσεις από σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας προοδευτικής σκηνής (Κόρμπιν, Τσόμσκι, Κλάιν, Κορέα, Ζίζεκ κά), αλλά και από μεγάλες μορφές της Τέχνης (Λόουτς, Γουότερς, Ίνο κά), που θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό και το ΜέΡΑ25 για τους αγώνες που διεξάγουν στη χώρα μας.

Το Σάββατο, 5 Ιουνίου, θα υπάρξουν τοποθετήσεις συνέδρων.

Την Κυριακή, 6 Ιουνίου θα γίνουν οι ψηφοφορίες ηλεκτρονικά, όπου οι σύνεδροι, βάσει των συζητήσεων του Σαββάτου, θα μπορούν να ψηφίζουν από τις συσκευές τους στο σημείο που θα βρίσκονται, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.

Μετά από την καταληκτική ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, το συνέδριο θα κλείσει με συναυλίατου Δημήτρη Ζερβουδάκη και του Σπύρου Γραμμένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ