today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Το νέο deal της MYTILINEOS, τα εξοπλιστικά, η ΣΕΚΑΠ και η επόμενη μέρα της Αττικής

Η στήλη είχε γράψει σε ανύποπτο χρόνο πως η Μυτιληναίος βρίσκεται κοντά σε σημαντικό deal με πολυεθνική εταιρεία για το πράσινο υδρογόνο. Χθες ανακοινώθηκε επίσημα η συμφωνία με την NextChem, θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού Maire Tecnimont. Με βάση τη συμφωνία ο Τομέας RSD της Μυτιληναίος θα αξιοποιήσει την εξειδίκευση της NextChem και του Ομίλου Maire στις τεχνολογίες υδρογόνου, για να αναπτυχθεί στον εν λόγω τομέα. Η πολυεθνική δραστηριοποιείται στον τομέα «πράσινης» χημείας και «πράσινων» τεχνολογιών για την ενεργειακή μετάβαση.

Χοντραίνει το παιχνίδι στην Τράπεζα Αττικής όπως πληροφορείται η στήλη. Μπορεί να εποπτεύεται από την Τράπεζα Ελλάδας, όμως στην Φρανκφούρτη έχουν αρχίσει να δείχνουν ενεργό ενδιαφέρον για την περίπτωση. Ειδικότερα στην ΕΚΤ αξιωματούχοι έχουν σχηματίσει σαφή εικόνα για την τράπεζα, και «παρεμβαίνουν» για να βελτιώσουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται η τράπεζα.

Αναγκαία χαρακτηρίζεται από παράγοντες του κλάδου η ουσιαστική συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την μεταφορά υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας και σύγχρονων μεθόδων βιομηχανικής παραγωγής. Πρόκειται για μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και θα αναζωογονήσει τη βιομηχανία. Δεν είναι τυχαία και η παρέμβαση του CEO της Intracom Defence Γιώργου Τρουλλινού στους Δελφούς όπου μίλησε για οριζόντιες και απαρέγκλιτες απαιτήσεις προς τους υποψήφιους προμηθευτές, από το αρχικό στάδιο της διαδικασίας για να συμβάλλει ουσιαστικά η αμυντική βιομηχανία. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται όλος ο κλάδος της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας

Μιας και πιάσαμε τα της αμυντικής βιομηχανίας η EFA Group κατέληξε σε deal με την ελληνική Aether Aeronautics. Στόχος είναι η είσοδος σε νέες αγορές και βεβαίως η κοινή κάθοδος σε διεθνείς διαγωνισμούς μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μαθαίνουμε πως η EFA Group κυοφορεί ένα ακόμη deal που θα κάνει αίσθηση στην εγχώρια αγορά

Να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ, αυξάνοντας τις εξαγωγές προς την Ευρώπη θέλει ο CEO της JTI Βίκτορ Κρέσπο σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Παράλληλα θα ακολουθήσει το trend των εναλλακτικών προϊόντων, επιχειρώντας στην ουσία να αυξήσει τα μερίδια στην εγχώρια αγορά. Σημειώνεται πως στο εργοστάσιο της Ξάνθης η επένδυση έχει ξεπεράσει ήδη τα 30 εκατ.ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ