today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ και η αναζήτηση στρατηγικής στην υπόθεση Καλογρίτσα

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από την κατάθεση καλογρίτσα, του επονομαζόμενου και «κόκκινου» εργολάβου. Όσο το «κουβάρι» ξετυλίγεται στη Βουλή, τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα ερωτήματα προκύπτουν για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών που αφήνουν έκθετη πολιτικά την Κουμουνδούρου.

Του Κώστα Πασίση

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μίλησε για «παρακράτος»,  βαριά κατηγορία, για ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα την περίοδο 2015-2019.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείς σχετικά, τόνισε: Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικά. Δείχνουν τον τρόπο που λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και παραπέμπουν σε παρακράτος».

Τα όσα είπε ο κ. Καλογρίτσας περί «μπροστινού», «στενών σχέσεων με Νίκο Παππά», τα sms που αντάλλασσαν και οι περίεργοι κωδικοί  όπως «white house» και «white porscha», άναψαν φωτιές στην Κουμουνδούρου.

Η υπόθεση αυτή παίρνει μεγάλες διαστάσεις και κανείς δε γνωρίζει ακόμη ποια είναι η …άκρη του κουβαριού.

Σε αυτή τη φάση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή, επιδιώκουν  να απαξιώσουν το μάρτυρα ο οποίος έχει μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί συθέμελα την Κουμουνδούρου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι καταθέσεις του θα τεκμηριωθούν επαρκώς.

Στο σημείο αυτό επενέβη και η Πειραιώς η οποία με ανακοίνωση της ανέφερε: «Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον μέχρι “χθες” δικό  του “καπετάνιο”, κ. Καλογρίτσα, ψευδομάρτυρα, γιατί δεν προχωράει σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του; Προφανώς για το λόγο που όλοι καταλαβαίνουν…»

Τα τελευταία 24ωρα τα ερωτήματα που τίθενται στη Βουλή έχουν λάβει τη μορφή …χιονοστιβάδας.

Ένα από αυτά είναι και η  διαδρομή που έκαναν τα 3 εκατ. ευρώ από την κατασκευαστική εταιρεία CCC μέχρι να φτάσουν στον Χρήστο Καλογρίτσα για την εικονική, όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας στη μήνυσή του, σύμβαση προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η διαδρομή αυτή είναι ένα ξεχωριστό μεγάλο κεφάλαιο για το οποίο ακόμη δεν έχει ριχθεί ούτε αχτίδα …φωτός.

«Πού έχουν πάει αυτά τα περιβόητα τρία εκατομμύρια, πού διοχετεύθηκαν; Είναι αφανείς χρηματοδοτήσεις; Είναι σειρά ερωτημάτων τα οποία οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα όλοι θα περιμένουμε την εξέλιξη της Επιτροπής και βεβαίως τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί… Τα έως τώρα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν αμηχανία και αδυναμία να δικαιολογήσει αυτά που φαίνονται μέχρι στιγμής αδικαιολόγητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπ. Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης στον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Σε  πολιτικό επίπεδο η υπόθεση αυτή «μουτζουρώνει» το όποιο νέο αντιπολιτευτικό αφήγημα θέλει να παρουσιάσει η ηγεσία του κόμματος. Και αυτό επειδή «φωτίζονται» σκοτεινές στιγμές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναβιώνουν μνήμες…

Οι «σκελετοί» του παρελθόντος προκαλούν μεγάλη ανησυχία στην ηγετική ομάδα, γιατί το θέμα ερευνάται διεξοδικά  και τίποτε πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί…

Κάποιοι μάλιστα εντός Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οι παλαιές αμαρτίες αποτελούν «ανάχωμα» στην επανεκκίνηση του κόμματος.

Η καταγγελία για προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης δεν είναι απλή υπόθεση.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι είναι σε αμηχανία… και αυτό προκύπτει και από την ακατανόητη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει χθες στη Βουλή ότι απ εδώ και στο εξής όλοι οι βουλευτές του κόμματος θα προσέρχονται κανονικά στο κοινοβούλιο, για να σπάσουν την καραντίνα της Δημοκρατίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ