today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Ο πρώτος μαραθώνιος μετά την πανδημία

Του Νίκου Αρμένη

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο από τον τίτλο. Συνήθως κάνω το ανάποδο, δηλαδή πρώτα ολοκληρώνω το κομμάτι που λέμε οι δημοσιογράφοι, και μετά επιλέγω ποιο τίτλο θα βάλω.

Εδώ ανυπομονούσα να δω γραμμένη αυτή τη φράση.

«Ο πρώτος μαραθώνιος μετά την πανδημία»

Όσες και όσοι με γνωρίζουν καλά μπορούν να φανταστούν το πλατύ μου χαμόγελο ενώ διαβάζω τη συγκεκριμένη πρόταση.

Θα διεξαχθεί επιτέλους ξανά μαραθώνιος και η φράση λέει «μετά την πανδημία».

Όχι, δεν είμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας. Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμα ανάμεσά μας και βρίσκει τρόπους να κυκλοφορεί. Όμως είμαστε πολύ κοντά στο τέλος και γι’αυτό άλλωστε άναψε το πράσινο φως για να χαλαρώσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και να πάρουμε σιγά σιγά τις ζωές μας πίσω.

Οι δρομείς μόνο έτσι θα το πιστεύαμε ότι μπήκαμε οριστικά σε πορεία επιστροφής στην κανονικότητα. Τρέχοντας ξανά σε έναν αγώνα δρόμου!

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μαραθώνιο!

Ο τελευταίος αγώνας 42.195 μέτρων που έγινε στην Ελλάδα πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση ήταν ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 2019.

Ο πρώτος που θα διεξαχθεί μετά από 1,5 χρόνο είναι ο 5ος Μαραθώνιος της Κρήτης στις 13 Ιουνίου με εκκίνηση στο Κολυμπάρι και τερματισμό στο Εθνικό Στάδιο των Χανίων.

Ο αγώνας συνήθως διεξάγεται τον Απρίλιο με πιο κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να τρέξει κανείς μαραθώνιο. Φέτος οι διοργανωτές, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους για τη διεξαγωγή του, επέλεξαν να τον ορίσουν στην καρδιά του Ιουνίου με ώρα εκκίνησης για τους μαραθωνοδρόμους στις 07.00 το πρωί.

Εννοείται δεν το σκέφτηκα στιγμή.

Στις 13 Ιουνίου θα είμαι εκεί, στη γραμμή. Και αυτή τη φορά δεν είναι απλά η γραμμή εκκίνησης ενός μαραθωνίου – του 13ου προσωπικού μου – αλλά η γραμμή επανεκκίνησης του λαϊκού μαζικού αθλητισμού στη χώρα μας!

Φιλοδοξώ να τρέξω με την καρδιά, τη ψυχή, το μυαλό και τα πόδια μου!

Για να πάρω ξανά αυτό το δώρο που σου προσφέρει ο μαραθώνιος όταν καταφέρνεις να μεταφέρεις το μήνυμα στον τερματισμό και παράλληλα να προσφέρω εκπληρώνοντας όπως πάντα έναν υπέρτατο σκοπό.

Όσοι δεν «ψήνεστε» για 41.295 μέτρα, την ίδια ημέρα στα Χανιά θα γίνουν αγώνες  5, 10 και 2,5 χλμ..

Επιπλέον είναι και μια καλή αφορμή για να πατήσουμε το πόδι μας ξανά στον ευλογημένο τόπο που λέγεται «Κρήτη»!

Θα σας δω εκεί!

ΥΓ: Εγγραφές και πληροφορίες στο https://crete-marathon.gr/

*Ο Νίκος Αρμένης είναι δημοσιογράφος-πολιτικός συντάκτης και μαραθωνοδρόμος. Εργάζεται στο ΑΠΕ και το MEGA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ