today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Τα δώρα του 37ου αυθεντικού Μαραθώνιου

*Του Νίκου Αρμένη

Εννοείται ακόμα η καρδιά μας χτυπά στους ρυθμούς του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού!

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος ήταν υπέροχος και φέτος! Μοναδικός πάντα αλλά αυτή τη φορά γεμάτος πολλά δώρα!

Να αναφέρω μερικά..

–         Μας χάρισε ένα νέο αστεράκι που τα επόμενα χρόνια θα λάμψει εκτυφλωτικά. Μιλάω για την 11χρόνη Νεφέλη Οικονομίδη που κέρδισε στον παιδικό αγώνα με σπουδαία επίδοση και έκανε το καλύτερο δικό της δώρο στην προπονήτριά της Μαρία Πολύζου που ανήμερα του μαραθωνίου είχε τα γενέθλιά της! «Μακάρι να έρθει η μέρα που θα μου πάρει τα ρεκόρ!», δήλωσε η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος φανερά συγκινημένη με τη μικρή Νεφέλη δίπλα της να κρατά το πρώτο κύπελλο της δρομικής της καριέρας μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κρατήστε το όνομά της.

–         Μας χάρισε και μία επίδοση στους άντρες βγαλμένη από την εποχή που οι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι έτρεχαν μονίμως σε χρόνους κάτω από 2.20.. Ο Κώστας Γκελαούζος έγινε για 3η συνεχόμενη χρονιά Πανελληνιονίκης και αυτό το 2:19:02 είχαμε να το δούμε χρόνια και χρόνια από Έλληνα δρομέα στην αυθεντική διαδρομή..! Άσε που παραλίγο να σπάσει και το ατομικό του που πέτυχε στο Βερολίνο μόλις δύο μήνες πριν..! Εξαίσιος και πλέον κάτοχος της 2ης επίδοσης όλων των εποχών στην Αθήνα!

–         Μας χάρισε και ένα ακόμη όνομα μαραθωνοδρόμου που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης στην 3η θέση μας έδειξε ότι στο μέλλον μπορεί να κάνει …υπερηχητικές πτήσεις!

–         Μας χάρισε και αυτό το σπάνιο ήθος των υπόλοιπων πρωταθλητών. Του Παναγιώτη Καραϊσκου που «πέταξε» και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και των «γιγάντων» του αθλήματος Χριστόφορου Μερούση και Δημήτρη Θεοδωραράκου που έδειξαν και με όσα είπαν μετά τον τερματισμό τους πόσο αγαπούν αυτό το αγώνισμα!

–         Μας χάρισε και στις γυναίκες δώρα! Με το λαμπερό κορίτσι από τη Σητεία, την Ελευθερία Πετρουλάκη, να κόβει και φέτος πρώτη την κορδέλα στον τερματισμό και να δικαιώνει όσους προβλέπουμε ότι η Πανελληνιονίκης τώρα μπαίνει στην περίοδο της καριέρας της που θα κάνει τα καλύτερα!

–         Μας χάρισε και ένα μεγάλο come back! Της Γιώτας Βλαχάκη η οποία τρία χρόνια μετά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας και μετά από μια τριετία γεμάτη εμπόδια, τερμάτισε στην 3η θέση και βροντοφώναξε με αυτόν τον αγώνα ότι είναι πάλι εδώ!

–         Μας χάρισε και μια εκπληκτική επίδοση από την Κατερίνα Ασημακοπούλου που κατάφερε με τη βοήθεια και του κόσμου να τερματίσει στη 2η θέση!

–         Μας χάρισε και μια καταπληκτική Γκλόρια Πριβιλέτζιο στα 10 χλμ και ονειρευόμαστε να τη δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο!

–         Μας χάρισε και έναν συγκινημένο Στέφανο Μπαλντίνι να τερματίσει 15 χρόνια μετά στο ίδιο στάδιο που ευτύχησε στη ζωή του να στεφθεί χρυσός ολυμπιονίκης!

–         Μας χάρισε και χιλιάδες άλλους τερματισμούς αθλούμενων μαραθωνοδρόμων που έζησαν αυτή τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και έγιναν κομμάτι της ιστορίας..!

–         Μας χάρισε και χιλιάδες άλλους τερματισμούς δρομέων στις μικρότερες αποστάσεις που ήδη άρχισαν να κάνουν όνειρα να τρέξουν του χρόνου στα 42.195 μέτρα!

–         Μας χάρισε και έναν συγκινητικό κόσμο που παρά τη βροχερή ημέρα ήρθε σε διάφορα σημεία της διαδρομής και στο Καλλιμάρμαρο για να χειροκροτήσει την προσπάθεια των μαραθωνοδρόμων!

–         Μας χάρισε και ένα εκπληκτικό νέο συλλεκτικό μετάλλιο!

Μας χάρισε αυτά και αμέτρητα άλλα και ήδη μετράμε το χρόνο αντίστροφα για την 38η διοργάνωση. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός, είναι το καμάρι μας, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας, είναι το διαμάντι του ελληνικού αθλητισμού!

*Ο Νίκος Αρμένης είναι δημοσιογράφος-πολιτικός συντάκτης και μαραθωνοδρόμος. Εργάζεται στο ΑΠΕ και το one tv.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ