today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Ευρωπαϊκή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για Τουρισμό και Ανάπτυξη

Όλα θα πάνε καλά, αν τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και δε χαλαρώσουμε υπερβολικά. Αυτό το μήνυμα στέλνει το Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο, μετά το άνοιγμα του τουρισμού. Μεγάλο στοίχημα είναι  όχι μόνο το ασφαλές άνοιγμα, αλλά και η ανοδική πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν με τα πρώτα δείγματα γραφής να είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Τα καλά νέα για την κυβέρνηση, όμως, ήλθαν και από την Ευρώπη. «Η Ελλάδα ίσως να είναι η χώρα της ευρωζώνης που θα σημειώσει την ισχυρότερη ανάπτυξη το επόμενος έτος», ανέφερε  η κ. Βεστάγκερ, στην έναρξη της συνάντησής της, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Του Κώστα Πασίση

«Τόσο η διαχείριση της πανδημίας, όσο και η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι εντυπωσιακή. Πραγματικά εντυπωσιακή», συμπλήρωσε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια δήλωση που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, που ήλθε και «κούμπωσε» στην πλέον κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Στην κυβέρνηση επικρατεί αισιοδοξία για τον περιορισμό της πανδημίας, που προκύπτει από την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μετά από δυο μήνες περίπου καταγράφεται πτώση στο ποσοστό των διασωληνωμένων, που αποτελεί σκληρό δείκτη για τους ειδικούς.

«Περάσαμε το κάβο και τα πολύ δύσκολα», επισημαίνει στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, με αφορμή τη χθεσινή ημέρα-ορόσημο για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Την ώρα που ο Χάρης Θεοχάρης ανέλυε το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού και ο γ.γ Τουρισμού Δημ. Φραγκάκης παρουσίαζε τη φετινή-εντυπωσιακή καμπάνια του ΕΟΤ «Αll you want is Greece», το Βερολίνο άναβε το «πράσινο φως» στους Γερμανούς να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή εκτενή είναι και τα δημοσιεύματα στο ξένο τύπο για το restart του ελληνικού τουρισμού. Χωρίς υπερβολή τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το τελευταίο 48ωρο γέμισαν με εικόνες και βίντεο από Ελλάδα, που αποτελούν και την καλύτερη διαφήμιση για τη Πατρίδα μας, σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.

Στο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και αυτό γιατί στο γραφείο του Πρωθυπουργού υπάρχει και η εισήγηση των ειδικών που έδωσαν μεν το πράσινο φως για άρση των περιορισμών, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν και κάποιες επιφυλάξεις για τη πορεία του covid 19.

Χθες  μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι «o ιός είναι εδώ» και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς όπως είπε, ένα ενδεχόμενο πισωγύρισα μπορεί να συμβεί, γι’ αυτό και όλοι πρέπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα.

«Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει «μαύρη κηλίδα» στο όποιο θετικό αφήγημα της κυβέρνησης. Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Θεοχάρη μίλησε για «προχειρότητα και  ανικανότητα της κυβέρνησης», που κοστίζει  στον ελληνικό τουρισμό».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ