today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Συνάντηση Ν.Χαρδαλιά-Γ.Αμυρά για τον συντονισμό των δράσεων τους στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου

Σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς,για τον συντονισμό των δράσεων τους στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα πυρασφάλειας περιοχών σε όλη την Ελλάδα που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα, ενώ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για το πρόγραμμα προληπτικών απομακρύνσεων βλάστησης (εργασίες καθαρισμού), καθώς και συντήρησης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών στις 18 περιοχές της Αττικής που έχουν ήδη κηρυχθεί σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας προς αρωγή των αρμόδιων φορέων για την υλοποίηση των δράσεων αυτών.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τη δυνατότητα παρέμβασης και πραγματοποίησης εργασιών πρόληψης σε περιοχές που κηρύσσονται σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο τους οι αρμόδιες Αρχές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η συμβολή του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι πολύτιμη για τη θωράκιση της χώρας μας έναντι πυρκαγιών και την προστασία του φυσικού μας πλούτου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αμυράς τόνισε: «Ο κρατικός μηχανισμός δίνει πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη με μια νέου τύπου οργάνωση, που οφείλεται στον εξαιρετικό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας. Ο στόχος είναι να προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές και όχι να ψάχνουμε εκ των υστέρων τι φταίει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ