today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Το τέλος της πανδημίας και η επόμενη μέρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Υπό καλές προϋποθέσεις και συνθήκες πραγματοποιείται για την κυβέρνηση η επάνοδος στην κανονικότητα. Ο σχεδιασμός του Πρωθυπουργού μεταφέρεται από το …χαρτί στην κοινωνία ομαλά και χωρίς σοβαρές παρενέργειες, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνει ακόμη  ευκαιρίες για αντιπολίτευση εντός πανδημίας.

Τις τελευταίες ημέρες το Μαξίμου ασχολείται με το άνοιγμα της αγοράς, ενώ η ημερομηνία-ορόσημο είναι η 15η  Μαΐου όπου ξεκινά το άνοιγμα του τουρισμού και παράλληλα μπαίνει ένα τέλος στους  περισσότερους  περιορισμούς, που προκάλεσαν κόπωση στους πολίτες.

Του Κώστα Πασίση

Το κυβερνητικό σχέδιο, επενδύει στη θετική ψυχολογία που δημιουργείται από την προσεκτικό restart των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, το οποίο συνδέεται με την επόμενη ημέρα και την επανεκκίνηση της οικονομίας που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Στη φάση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεργοποιεί  τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που προβλέπεται στο προεκλογικό  πρόγραμμα της ΝΔ.

Έχοντας πλήρη αντίληψη της νέας πραγματικότητας, λόγω πανδημίας, το υπουργείο Οικονομίας προχώρησε σε νέες θεσμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης και της διευκόλυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το «μότο» του Πρωθυπουργού «επιστρέφω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ», γίνεται «πυξίδα», για το πως θα πορευθεί η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα από την έξοδο του τούνελ της υγειονομικής κρίσης.

Το καλό νέο είναι ότι η μετάβαση στην κανονικότητα γίνεται σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις είναι ευνοϊκές για τη ΝΔ.

Το συμπέρασμα που προκύπτει απ όλα τις μετρήσεις είναι ότι η κυβέρνηση έδειξε μια τρομερή ανθεκτικότητα και κράτησε τα υψηλά ποσοστά της και το μεγάλο προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι η σταδιακή επιστροφή δεν έγινε υπό συνθήκες δημοσκοπικής πίεσης «όπλισε» με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση τη κυβέρνηση για τα επόμενα κρίσιμα βήματα.

Σημαντικό ρόλο στην ομαλή επανεκκίνηση της χώρας  παίζει και το κλίμα αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε με την πορεία των εμβολιασμών.

Εκατό χιλιάδες και πλέον  εμβολιασμοί την ημέρα ήταν όνειρο θερινής νυκτός για τα «στάνταρ» που είχε μέχρι …χθες η Ελλάδα.

Στον «αντίποδα» όλων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πελαγοδρομεί και να ψάχνει ακόμη αντιπολιτευτικό αφήγημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε πολλά χιλιόμετρα πίσω… Επένδυσε στην καταστροφή και έχασε. Η Κυβέρνηση βγήκε αλώβητη από την πανδημία και η Κουμουνδούρου ξέμεινε από …καύσιμα.

Η επιχείρηση “εργαλειοποίηση” της πανδημίας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση  προσέκρουσε στο τεχνοκρατικό  σχέδιο της κυβέρνησης, που άκουσε τους «ειδικούς» και κέρδισε τις εντυπώσεις και την ουσία.

«Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά», ανέφερε η πρώην υπουργός ‘Εφη Αχτσιόγλου αποκαλύπτοντας, χωρίς το παραμικρό «ρετουσάρισμα» την αλήθεια για το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μια πολύ κυνική δήλωση που αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που όλο το προηγούμενο διάστημα υπέσκαψε και υπονόμευε την εθνική προσπάθεια, άλλοτε καλώντας σε πορείες , σπάνια καλώντας σε τήρηση των μέτρων και δείχνοντας ότι μύχιος πόθος του ήταν η καταστροφή και πάντως η μη επιτυχία της χώρας», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ