today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τα χρυσά deal στη ναυτιλία, η επιτάχυνση του Χ.Α.Α. και οι στόχοι του Γκριμάλντι

Μαθαίνουμε πως δύο είναι οι ναυτιλιακές, που έκαναν χρυσά deals και αναμένεται να ενισχύσουν τον στόλο τους. Για την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, που προχώρησε σε ένα win win deal για 5 containerships, χωρητικότητας 11.000 εμπορευματοκιβωτίων το καθένα, έχει ήδη γραφεί. Ωστόσο, για τον όμιλο Βαφειά, μαθαίνουμε πως έχει τοποθετήσει παραγγελίες στο ναυπηγείο της Hyundai Μipo, στην Νότια Κορέα, για τρία πλοία 40.000 κυβικών μέτρων έκαστο. Μάλιστα, η παράδοση θα γίνει το 2023 και τα πλοία θα είναι οικολογικά, καταναλώνοντας πράσινη ενέργεια.

Ανάβει μηχανές το Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως μαθαίνει η στήλη οι αναλυτές βλέπουν να επιτυγχάνεται το προσεχές διάστημα ο πρώτος στόχος για τις 950 μονάδες, καθώς οι αντιστάσεις που έχει μπροστά η αγορά μπορούν να θεωρηθούν μικρής σημασίας. Με τον τουρισμό να αναμένεται να πάει καλύτερα, την οικονομία να παίρνει μπρος, το εμβολιαστικό πρόγραμμα να αναπτύσσεται και το Ταμείο Ανάκαμψης να έρχεται πιο κοντά στην πραγματική οικονομία, οι 1.000 μονάδες έως τέλος του έτους είναι ένας εφικτός στόχος.


Το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να κλείσει και οριστικά το deal με τους ομολογιούχους της Intralot. Την υπόθεση έχει πάρει προσωπικά ο Σωκράτης Κόκκαλης και στην Παιανία το επιτελείο του βρίσκεται στην «πρίζα». Συνεχείς συσκέψεις, ανταλλαγή emails, τηλεδιασκέψεις με εκπροσώπους ομολογιούχων έχουν φέρει αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται επέκταση στις αγορές της Αμερικής που ήδη αναπτύσσονται και πέτυχαν καλά νούμερα το 2020.


Δύο είναι τα περιφερειακά λιμάνια στα οποία θέλει να μπει ο Γκριμάλντι. Όχι μόνο δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί από την Ελλάδα όπως είχε γραφεί αλλά εντείνει τις προσπάθειές του για να μπει στην Ηγουμενίτσα και στόχος του είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ακτοπλοϊκής αλυσίδας, που θα ενώνει το Γιβραλτάρ με την Μαύρη Θάλασσα, με ενδιάμεσο σταθμό την…Ελλάδα.


Θυμάστε την αλήστου μνήμης  διαστημική υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Λοιπόν, ενώ όλοι γράφουν πως ο Πιερρακάκης μιλά με στελέχη της εταιρείας του Elon Musk για το διαστημικό
δορυφορικό Ίντερνετ, μαθαίνουμε πως έχουν υπάρξει πολύ αρχικές συζητήσεις, ίσως και ψίθυροι, για συμβολή της εταιρείας του δισεκατομμυριούχου σε διαστημικά projects. Πρόκειται, πάντως, για πληροφορίες που μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ